Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Personalul medical auxiliar – Protest spontan în Sălaj

0 117

Un protest spontan al personalului auxiliar al Spitalului Județean de Urgență Zalău a avut loc luni dimineață.

Conform Agerpres, 40 de persoane din cadrul personalului auxiliar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău au protestat, luni dimineaţă, în curtea instituţiei. Acestea sunt nemulţumite de pierderile salariale cauzate de ultimele modificări legislative privind plafonarea sporurilor.

O infirmieră din cadrul secţiei de boli infecţioase a afirmat pentru aceeași agenție de presă că sporul de 25% pe care îl avea a fost redus cu 10%, iar salariul a scăzut cu 300 de lei, în vreme ce un alt angajat a susţinut că există persoane care ar fi pierdut peste 1.000 de lei.

Liliana Neaga, managerul spitalului, a fost cea care a stat la discuții cu protestatarii. Ea a declarat că în actualele condiţii legislative, nu se pot acorda sporuri mai mari. De asemenea, a adăugat că pierderile salariale suferite de personalul auxiliar afectează şi munca în echipă, în cadrul actului medical.

„Am discutat pe rând cu reprezentanţi ai brancardierilor, registratorilor medicali, infirmierelor, din partea personalului cu studii superioare angajat al laboratorului clinic, pentru că acestea sunt categoriile de personal care au pierdut din veniturile salariale. Dorinţa noastră, a tuturor, este să putem să acordăm salarii aşa încât să nu piardă din venituri, dar în momentul de faţă, pe ce înseamnă suma alocată din partea Consiliului Judeţean pentru sporuri şi regulamentul de sporuri care trebuie aplicat, nu îţi poţi permite acest lucru. Noi, practic, acordând sporurile la limita minimă din regulament, nu ne încadrăm în suma respectivă şi acolo, pe lângă sporurile acordate pentru condiţii de muncă, sunt incluse în orele de gardă şi orele de sâmbătă-duminică. Dacă am încerca să acordăm sporurile mai mari, ar trebui să tăiem din celelalte sporuri, ceea ce poate fi şi mai nefavorabil. Doar prin modificări legislative ar putea fi găsite soluţii”, a afirmat Liliana Neaga.

Sursa: Agerpres.ro

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More