Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Pesta porcină depistată în Sălaj

0 299

Noi cazuri de pestă porcină au fost identificate în județul Sălaj.

Conform jurnaliștilor de la Adevărul în mai multe fonduri de vânătoare din județul Sălaj au fost depistate focare de pestă porcină. Este vorba despre opt astfel zone care acum fost incluse în zona infectată, iar alte opt, în zona de control temporar.

Astfel au fost confirmați 35 de mistreţi împuşcaţi pe raza Fondului de vânătoare F31 Lapiş. Din această cauză Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj, întrunit miercuri, 15 ianuarie, în şedinţă extraordinară, a aprobat un plan de măsuri pentru combaterea acestei boli la nivelul fondurilor de vânătoare din judetul Sălaj.

Fondurile de vânătoare incluse în zona infectată sunt Carastelec, Măgura, Lapiş, Chieşd, Panic, Plopiş, Huseni şi Şamşud, cu localităţile aferente, în timp ce zona de control temporar cuprinde fondurile de vânătoare Huseni, Panic, Zalău, Cehu Silvaniei, Crasna, Chieşd, Şamşud şi Tusa.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More