Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Peste 1.500 de puieţi de molid plantaţi de jandarmi și elevi de la Liceul cu Program Sportiv din Bistriţa

0 104

Peste 1.500 de puieţi de molid au fost plantaţi, joi, de către jandarmii bistriţeni, la poalele Munţilor Călimani, într-o acţiune menită să marcheze Ziua Jandarmeriei Române, care se sărbătoreşte în fiecare an în data de 3 aprilie, potrivit datelor comunicate de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Bistriţa-Năsăud.

Jandarmii au fost ajutaţi de o clasă de elevi de la Liceul cu Program Sportiv din Bistriţa.

„Până acum un an, la începutul primăverii, ne aflam în mijlocul cetăţenilor pentru a sărbători împreună. Realitatea are acum o altă dimensiune, una a distanţării fizice, a precauţiei, dar şi a grijii faţă de cei apropiaţi. Ca urmare, în acest an ne-am îndreptat atenţia înspre protejarea mediului înconjurător. Joi, 1 aprilie 2021, am ales să plantăm molizi în zona Aluneasa, sub îndrumarea specialiştilor din cadrul Direcţiei Silvice Bistriţa-Năsăud, alături de profesorii şi elevii clasei a X a – profil Protecţia Mediului, din cadrul Liceului cu Program Sportiv Bistriţa. La activitate au fost prezenţi 30 de jandarmi, care au plantat peste 1.500 de puieţi de molid”, a transmis purtătorul de cuvânt al IJJ, Georgeta Căşvan.

Puieţii de molid au fost oferiţi gratuit de către Direcţia Silvică, iar acţiunea a avut ca scop „încurajarea plantării arborilor şi asigurarea protecţiei şi conservării fondului silvic şi a mediului înconjurător”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More