Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Peste 100 de națiuni sărbătoresc azi Ziua Mondială a Mediului

0 113

ziua mediului

Peste 100 de țări, printre care și România, celebrează, vineri, Ziua Mondială a Mediului, eveniment al cărui slogan este în acest an ‘Șapte miliarde de vise. O singură planetă. Consumă cu grijă’.

Ziua Mondială a Mediului, principalul eveniment ecologic, de informare publică și de acțiune pentru mediu al Națiunilor Unite (UNEP), se celebrează în fiecare an pe data de 5 iunie. Aniversarea acestei zile a fost stabilită în anul 1972 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite, cu scopul de a marca deschiderea Conferinței de la Stockholm asupra Mediului.

Sloganul sub care se vor derula acțiunile organizate, în 2015, în peste 100 de țări este: ‘Șapte miliarde de vise. O singură planetă. Consumă cu grijă’. Tema din acest an a Zilei Mondiale a Mediului atrage atenția asupra problemelor grave generate de consumul nesustenabil de materii prime și produse finite.

Datele existente la nivel mondial arată că, până în anul 2050, în cazul în care consumul și producția de bunuri rămân la actualul nivel, cu o populație ce ar putea crește la 9,6 miliarde de oameni, vom avea nevoie de trei planete pentru a susține modul nostru de viață și de consum.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More