Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Peste 100 de tone de alcool , descoperite de polițiștii maramureșeni

0 117

alcool2

În urma unei percheziţii desfăşurate în judeţul Maramureş, poliţiştii de investigarea fraudelor au descoperit peste 100 de tone de alcool, depozitat în afara unui antrepozit fiscal autorizat.

La data de 3 octombrie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş au efectuat o percheziţie, pe raza judeţului Maramureş, la un spaţiu în care, în două bazine de mari dimensiuni, era depozitat alcool în afara unui antrepozit fiscal autorizat.

În urma cercetărilor efectuate, în colaborare cu funcţionari din cadrul Biroului de Metrologie Baia Mare şi al Biroului  Vamal de Interior Maramureş, s-a constatat că, în cele două rezervoare, cu o capacitate de stocare de aproape 60.000 litri/bazin, sunt depozitaţi 112.365 de litri de alcool, cu o concentraţie alcoolică de 70,03% alcool/vol., produs accizabil depozitat în afara unui antrepozit fiscal autorizat. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 3.700.000 de lei.

În cauză, s-a dispus, instituirea sechestrului asigurător pentru întreaga cantitate de alcool şi transportarea în custodia Biroului Vamal de Interior Maramureş.

Transbordarea şi transportarea la reşedinţa custodelui a unui rezervor ce conţine cantitatea de 59.560 de litri de alcool a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, care a asigurat suport P.S.I. (pentru prevenirea şi stingerea incendiilor), mijloacele tehnice adecvate precum şi alte utilaje de mare capacitate.

Acţiunea poliţiştilor continuă şi astăzi, 4 octombrie, sub aspectul comiterii infracţiunii de deţinere a produselor accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat, conform Legii 571/2003 – Cod fiscal.

Acţiunea, desfăşurată sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, a beneficiat de suportul de specialitate al DIPI.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More