Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Peste 11 milioane de persoane și-au închis conturile de pe Facebook

0 34

facebook-sign-89

Milioane de utilizatori din SUA și Marea Britanie au renunțat la serviciile rețelei sociale Facebook și și-au șters paginile, în urma dezvăluirilor făcute de fostul asistent tehnic al CIA, Edward Snowden, și portalul WikiLeaks privind supravegherea electronică la scară largă dusă de serviciile secrete din SUA, în colaborare cu alte țări occidentale, relatează The Daily Mail.

Astfel, aproximativ 9 milioane de persoane în SUA și circa 2 milioane în Marea Britanie și-au eliminat conturile de pe Facebook.

”Oamenii devin mai precauți cu privire la viața lor privată în spațiul cibernetic din cauza unor istorii intens mediatizate precum informațiile recente privind spionajul Agenției Naționale de Securitate din SUA”, declară editorul revistei Cyberpsychology, Behaviour and Social Networking, Brenda Wiederhold.

Revista a publicat rezultatele unui studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea din Viena cu privire la cauzele pentru care oamenii părăsesc Facebook. Oamenii de știință au stabilit în urma analizei răspunsurilor date de aproximativ 600 de intervievați că cea mai frecventă cauză—48,3%—este preocuparea pentru confidențialitatea vieții private pe Internet. Pe locul doi—13,5%—se situează nemulțumirea generală față de serviciile Facebook. Printre alte motive—refuzul de a purta discuții sterile și teama de a deveni dependent de rețeaua socială. Unii dintre cei chestionați au răspuns că au obosit de obligația ‘socială’ de a adăuga mereu noi prieteni.

Un scandal de proporții a izbucnit în vară după ce presa a publicat informații despre programul de supraveghere PRISM, care colectează date despre utilizatorii de Internet de la nouă mari companii de comunicații din SUA: Microsoft, Yahoo, Google, Facebook, Skype, YouTube, PalTalk, AOL, Apple. Între altele, companiile ar face acest lucru voluntar în cadrul cooperării cu autoritățile.

Giganții de internet au fost nevoiți să prezinte o mulțime de scuze în urma acestor dezvăluiri. Recent, Google, Yahoo, Facebook și Microsoft au cerut în mod colectiv permisiunea autorităților de a face publice informații cu privire la cererile primite în acest sens din partea serviciilor secrete. AGERPRES

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More