Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Peste 130.000 de oameni s-au aflat în Piaţa Victoriei la mitingul PSD

3 472

Peste 130.000 de persoane au participat la mitingul PSD „împotriva abuzurilor” organizat în Piaţa Victoriei din Capitală. Pe scena amplasată în piaţă au ţinut discursuri liderul PSD, Liviu Dragnea, premierul Viorica Dăncilă, primarul general, Gabriela Firea, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Oamenii prezenţi la miting au purtat cămăşi şi tricouri albe şi au avut pancarte cu mesaje precum „Vrem securitate socială, nu securişti în societate” sau „Run, Coduţa, Run”. Premierul Virorica Dăncilă le-a spus oamenilor adunaţi în Piaţa Victoriei că votul românilor trebuie respectat, iar abuzurile din justiţie trebuie stopate, ea afirmând că lui Liviu Dragnea şi lui Călin Popescu Tăriceanu li s-au deschis dosare penale chiar înaintea campaniei electorale din 2016 pentru ca PSD să piardă alegerile.

La rândul său, Liviu Dragnea a spus că statul paralel este „o frăţie josnică, periculoasă, care vrea să scoată democraţia din joc” şi că beneficiarii acestuia sunt politcienii care pierd alegerile la urne, în acest context liderul PSD spunând că preşedintele Klaus Iohannis şi liderul liberal Ludovic Orban nu sunt de invidiat.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a explicat în timpul mitingului din Piaţa Victoriei că a fost aleasă culoarea alb pentru manifestaţie pentru că simbolizează curăţenia, iar ei „curăţă ţara de mizeria împrăştiată de şobolani”. De asemenea, Dragnea a susţinut că, în timp ce PSD luptă pentru dreptate şi democraţie, statul paralel luptă pentru poziţii şi supravieţuire.

“Am fost întrebat de ce am ales culoarea alb pentru protestul nostru. Pentru că albul simbolizează curăţenia, oameni buni, şi noi asta facem, curăţăm ţara de mizeria împrăştiată de aceşti şobolani. Mi-a zis cineva că parcă am fi Brigăzile Albe. E bine şi aşa, sutem şi Brigăzile Albe dacă este cazul, pentru că este o luptă intensă. Noi luptăm pentru dreptate şi democraţie. Ei luptă pentru poziţii şi supravieţuire. Noi luptăm pentru drepturile şi libertăţile omului. Ei luptă pentru a-şi ascunde nelegiuirile, furturile şi abuzurile”, a spus Liviu Dragnea.

„Vă salut cu respect, membri de partid, dar şi cei care nu sunt membri, dar au credinţă că vocea poporului trebuie auzită în afară propagandei securiste, care vrea să ne facă să credem că suntem puţini. V-aţi asumat cu demnitate dreptul la libertăţi şi democraţie, iar pentru asta meritaţi aplauzele tuturor. Îi salut, de asmenea, dar de data asta cu milă, pe toţi trimişii în Piaţă ai statului paralel. Civili sau nu, la ordin sau din curiozitate, va rog să îi salutaţi, suntem mulţi astăzi, mai mulţi decât se aşteptau cei care credeau, care ne insultau, dar ce să nu uite niciodata statul paralel este că noi suntem foarte mulţi, suntem voinţa populară exprimată de lege şi Constituţie”, a susţinut Liviu Dragnea în discursul său de la miting.

Premierul Viorica Dăncilă: ”Rezultatul votului românilor trebuie respectat. Abuzurile din justiție trebuie stopate, trebuie să închidem epoca urii și a dezbinării. Noi am mărit salariile românilor, ei au fost împotrivă și le-au tăiat când au fost la guvernare. Noi am mărit pensiile, ei s-au opus. Noi am început reforma în justiție. Cui folosește asaltul permanent împotriva Guvernului? Am fost acuzată de trădarea țării, mă aștept la orice din partea unor oameni lași. Au făcut totul ca noi să pierdem alegerile. Președintelui PSD Liviu Dragnea și președintelui ALDE Călin Popescu-Tăriceanu li s-au deschis dosare penale chiar înainte de a începe campania electorală. Nu vor să accepte că au pierdut, nu au onoare, le lipsesc convingerile democratice. Vom lupta pentru prosperitatea românilor, nu vom ceda în fața abuzurilor! Trebuie să-i aducem înapoi pe români, România nu are are nevoie de ură și dezbinare.”

Mitingul PSD, la care au participat peste 130.000 de oameni, s-a încheiat după câteva ore, protestatarii din judeţe plecând spre autocarele cu care au venit. Pe rând, reprezentanţii social-democraţilor au urcat pe scenă şi au vorbit în faţa oamenilor, în aplauzele mulţimii. În timpul discursului lui Liviu Dragnea, pe clădirea Guvernului a fost proiectat mesajul „rezist.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

 1. RUS AUREL, 85 ANI, PENSIONAR. spune

  SCOPUL ACESTEIB ADUNARI FORTATE, A FOST UNUL, APARAREA LUI DRAGNEA DE JUSTITIE SI MODIFICAREA JUSTITIEI IN FAVOAREA HOTILOR. PRACTIC DUPACE AU INCEPUT CUVANTARILE PE SCENA, POPORUL ASCULTAND CONTINUTUL, CEIP REZENTI AU INCEPUT PAS CU PAS SI AU PLECAT. MAJORITATEA ROMANILOR PREZENT, NU STIAU DECE ERAU ACOLO, IN TIMPUL CUVANTARII LUI DRAGNEA, PIATA A RAMAS APROPE GOALA, I-AR IMNUL ROMANIEI NU A FOST CINE SA-L CANTE. AU CANTAT O STROFA CE-I DE PE SCENA, APOI AU RENUNTAT. PAREREA MEA ESTE CA TOT TARABOIUL A FPST O GLUMA.

 2. Stefan spune

  Convingerea mea este ca esti complect agramat.In rest fiecare cu gandurile si parerile lui.Si ca sa te scutesc de replica nu sunt si nu am fost simpatizantPSD.Din contra

  1. Dan spune

   „Complet”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More