Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Peste 15.000 pachete cu țigări confiscate la frontiera de nord

0 42

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit peste 15.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, care urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din Romania. Țigările în valoare de peste 129.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării.

În data de 01 ianuarie a.c., la nivelul Sectorului P.F. Brodina s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.Astfel, polițiștii de frontieră au observat în curtea unui imobil de pe raza localității Brodina, jud. Suceava, un autoturism de teren, înmatriculat în Marea Britanie, în interiorul căruia se aflau mai multe colete.

Având suspiciuni cu privire la conținutul coletelor, o echipă operativă s-a deplasat la fata locului și cu acordul proprietarului, P.B., în vârstă de 51 ani, polițiștii de frontieră au efectuat un control asupra autoturismului de teren marca Mitsubshi Pajero.

Astfel, s-a constatat că acesta era încărcat cu o cantitate mare de țigări de contrabandă, fără timbru fiscal, de proveniența duty-free.

În urma celor constatate, autoturismul de teren și țigările au fost transportate la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

S-a procedat la inventarierea coletelor, rezultând cantitatea de 11.160 pachete cu țigări, marca Marble, provenite din Ucraina. Țigările în valoare de 123.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul de teren în valoare de 7.000 lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

În data de 01 ianuarie a.c., la Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, Alin C., în vârstă de 32 ani, din județul Suceava. Acesta conducea un autoturism marca BMW, înmatriculat în Suceava.

Existând suspiciuni că aceasta transportă țigări de proveniență ucraineană, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii.Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un loc special amenajat în portbagajul autoturismului, cantitatea de 4.100 pachete de țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 6.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Totodată, autoturismul BMW, în valoare de 27.000 lei a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea un spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More