Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Peste 150 de pompieri din 10 subunități ale ISU Cluj vor asigura zilnic intervenția cu ocazia minivacanței de 1 Mai

0 58

În perioada ”minivacanței” de 1 Mai, structurile operative ale Inspectoratului pentru Situați de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj vor monitoriza în permanență situația și sunt pregătite să intervină în cazul situațiilor de urgență semnalate de către cetățeni.

Astfel, 90 de autospeciale, încadrate în cele 10 subunități ale ISU Cluj, sunt pregătite să intervină în orice moment pentru stingerea incendiilor, acordarea asistenței medicale de urgență și descarcerare SMURD, asanare pirotehnică, salvări de la înec, etc.

Pentru diminuarea riscurilor şi reducerea consecinţelor negative ce se pot înregistra în perioada următoare, ISU Cluj recomandă, în cazul producerii unei situații de urgență, păstrarea calmului, ieșirea imediată din zona periculoasă, anunțarea evenimentul la numărul de urgență 112, acordarea primului ajutor și așteptarea ajutoarelor în zona de siguranță

Celor care vor petrece la un grătar sau în jurul unui foc de tabără le aducem în atenție să nu aprindă focul în pădure şi pe timp de vânt, să nu arunce la întâmplare ţigările şi chibriturile aprinse.

De asemenea, grătarele se vor utiliza doar în locurile special amenajate şi indicate prin panouri avertizoare, iar focurile de tabără sau cele din camping-uri se vor aprinde doar în locuri special amenajate. Trebuie respectată distanţa de siguranţă faţă de marginea pădurii, să nu lase niciodată focul nesupravegheat, iar înainte de a pleca să stingă focul cu apă şi să acopere jarul cu pământ.

Nu lăsați copiii nesupravegheați şi nu păstrați la îndemâna acestora chibrituri sau brichete.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More