Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Peste 2.000 de elevi fac greva pentru bani pe abonamentele de transport

0 83

abonamente pe transport

Abonamentele de transport pentru elevii săraci care străbat zilnic zeci de kilometri pe tren sau autocar ca să ajungă la şcolile şi liceele din oraş sunt ultima grijă a celor de la ministerul Educaţiei.

Inspectorii şcolari din toată ţara spun că de peste jumătate de an copiii vin la şcoală pe banii lor, iar fiecare zi de întârziere a decontărilor îi aduce tot mai aproape de abandonul şcolar, scrie EVZ.ro

Pentru circa 2.000 de elevi din Covasna, astăzi, s-a umplut paharul. Protestul, deschis la iniţiativa Asociaţiei Tinerilor Maghiari (EMI) va continua pe tot parcursul acestei săptămâni, va reuni adolescenți de la 16 licee din Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Covasna şi Baraolt, iar organizatorii speră ca și elevii din restul țării să li se alăture, pentru a sensibiliza ministerul Educației.

Deşi, oficial, inspectorilor li s-a promis că vor primi sumele restante pentru decontări, surse din ministerul Educaţiei au declarat pentru Evz că situaţia este chiar mai rea decât pare. „Pur şi simplu, banii pentru transportul elevilor navetişti nu au fost alocaţi în bugetul pe acest an. Se poartă discuţii cu Ministerul Finanţelor Publice pentru a găsi o formulă.

Vor fi nevoiţi, cel mai probabil, să facă o rectificare bugetară, să taie din altă parte”, mai arată sursele citate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More