Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Peste 2.000 de porci de la o fermă din Carei au murit într-un incendiu

0 48
Foto: Arhiva

Un incendiu izbucnit marți după amiază la o fermă zootehnică din localitatea Carei, județul Satu Mare, a mistuit o hală de creștere a animalelor în care se aflau mii de porci. Peste 2.000 de animale au murit în incendiu, iar pagubele depășesc 10 miliarde de lei.

Secţia de Pompieri Carei, a intervenit cu trei autospeciale de stingere a incendiului, o autoscară mecanică şi o ambulanţă SMURD, la ferma zootehnică de creștere a porcilor aparținând SC Vereș Agro Prod Com SRL. În ajutorul pompierilor au sărit și pompierii comunei Andrid și ai comunei Petrești cu autospecialele din dotare.

Peste patru ore s-au luptat pompierii cu flăcările, în urma incendiului fiind distruse o hală de aproape 2.400 de metri pătrați, instalații electrice, de apă și de ventilație, iar 2.200 de porci de peste 120 de kilograme fiecare au murit. Pagubele se ridică la peste 10 miliarde de lei.

Autoritățile din Satu Mare au demarat o anchetă privind cauzele izbucnirii incendiului, din primele verificări, posibila cauză fiind defecțiunea sau suprasolicitarea unui motor electric.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More