Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Peste 20.000 de pachete cu ţigări confiscate de poliţiştii de frontieră

0 32

tigari-general

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au confiscat 21.100 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, pe care doi bărbaţi, cercetaţi acum pentru contrabandă, urmau să le comercializeze pe piaţa neagră de desfacere din România.

Ieri, în jurul orei 20.30, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău – ITPF Sighetu Marmației, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat către interior, transportând către DN 19 colete voluminoase. Lucrătorii noştri au procedat la interceptarea celor în cauză, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi au fugit în direcţii diferite. La faţa locului a fost observat şi un autoturism al cărui şofer, la vederea patrulei poliţiei de frontieră, a demarat în trombă către localitatea Sighetu Marmaţiei. La ieşire din localitatea Sarasău, o patrulă a poliţiei de frontieră a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri autoturismul în cauză, dar şi de această dată şoferul a ignorat semnalele lucrătorilor noştri continuându-şi deplasarea în mare viteză spre localitatea Sighetu Marmaţiei.

La scurt timp a fost depistat autoturismul, un Audi cu numere de înmatriculare provizorii şi identificat conducătorul auto, în persoana unui cetăţean român în vârstă de 36 ani, domiciliat pe raza judeţului Sălaj. La cercetarea terenului, poliţiştii de frontieră au descoperit 32 de colete ce conţineau cantitatea de 16.100 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 144.000 lei. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar bărbatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la contrabandă

*Tot ieri, la nivelul Sectorului PF Brodina, judeţul Suceava, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 18.00, o patrulă a poliţiei de frontieră a observat în apropierea frontierei de stat, trei colete abandonate ce conţineau ţigări, iar o persoană de sex masculin se îndrepta în fugă spre localitatea Straja.

Bărbatul reţinut de lucrătorii noştri, precum şi coletele cu ţigări au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 5.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 50.000 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării. Cetăţeanul român, în vârstă de 18 ani, este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.
În ambele cazuri, au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea continuării în comun a evenimentelor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More