Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Peste 20.000 pachete cu țigări confiscate la frontiera de nord – VIDEO

0 35

caine politia de frontiera contrabanda tigari

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat peste 20.000 pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 188.600 lei.

În urma acțiunilor, patru persoane sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Astfel, în data de 17 iunie 2015, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș, pe timpul unei misiuni specifice desfășurate în zona de competență, au identificat pe raza localității Bârsana, jud. Maramureș, trei persoane în timp ce încercau să comercializeze o cantitate de țigări.

Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea și imobilizarea bărbaților, care au fost au fost duși la sediul inspectoratului, în vederea continuării cercetărilor.

Persoanele implicate, Adrian V., de 28 ani, Liviu M., de 43 ani și Ionuț O., de 19 ani, au fost surprinse în timp ce ofereau spre vânzare 20 de colete cu țigări de proveniență ucraineană, care se aflau depozitate într-un autoturism.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 9.980 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 88.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Cei trei bărbați, domiciliați pe raza județului Maramureș, sunt cercetați de către polițiștii de frontieră pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, iar la final urmează a se lua măsurile legale ce se impun.

Totodată, autoturismul folosit la activitatea infracțională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Ulterior în cursul nopții, în jurul orei 2.00, un echipaj al poliției de frontieră de la Sectorul PF Poienile de Sub Munte, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat o persoană care transporta de la linia de frontieră către interior un bagaj voluminos.

Polițiștii de frontieră au trecut imediat la interceptarea bărbatului și la somarea lui prin voce, moment în care acesta a încercat să fugă dar a fost reținut de către oamenii legii.

Asupra lui a fost descoperit un colet voluminos care conținea cantitatea de 402 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, pe care bărbatul, identificat ulterior ca fiind C. R., de 17 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș, a încercat să îl introducă ilegal în țară.

Maramureșeanul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă în formă agravantă iar țigările în valoare de 3.600 lei au fost ridicate în vederea confiscării.

În continuare se fac cercetări în vederea documentării întregii activități infracționale și a documentării întregii activități infracționale.

 

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More