Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Peste 20 de centimetri de zăpadă s-au depus de ieri în zona Bistrița-Năsăud

0 114

Cantități consistente de zăpadă au căzut începând de joi în zona Bistrița, stratul de omăt crescând cu peste 20 de centimetri în zonele mai înalte ale județului.

Potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița, toate drumurile nationale si judeţene sunt deschise, dar se circulă in condiţii de iarnă.

În această dimineaţă, până la ora actuală, au existat cinci apeluri pe numărul unic de urgenţă 112, privind circulația îngreunată.

”În niciuna din cele cinci situații nu au fost drumuri blocate sau persoane care să fi avut nevoie de îngrijiri medicale”, precizează reprezentanții CJSU Bistrița-Năsăud.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb, a precizat pentru Agerpres că la această oră nu sunt înregistrate blocaje în trafic, dar au fost suplimentate echipajele rutiere din teren.

Potrivit datelor comunicate AGERPRES de către Sistemul de Gospodărire a Apelor Bistriţa-Năsăud, stratul de zăpadă, în municipiul Bistriţa, a crescut faţă de ziua de joi cu 12 centimetri, ajungând la 16 centimetri.

Cele mai consistente straturi de zăpadă se înregistrează în staţiunea Sîngeorz-Băi – 24 centimetri, în Pasul Tihuţa – 21 centimetri şi la Agrieş, la poalele Munţilor Ţibleş – 20 centimetri.

Judeţul Bistriţa-Năsăud se află, până vineri la ora 15,00, sub o avertizare meteo cod galben, manifestată prin ninsori moderate cantitativ, viscol şi vânt la rafale de până la 90 kilometri în zona montană.

Temperaturile au scăzut, vineri dimineaţă, până la minus 5 grade Celsius, la Straja, la baza Pasului Tihuţa.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More