Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Peste 200 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte confiscate

0 329

În urma unei acțiuni de amploare, care a vizat prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, polițiștii au ridicat de la sediul unei unități comerciale peste 200 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte.

Joi, 22 februarie a.c., Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat, pe raza județului Sălaj, o acțiune pentru prevenirea şi combaterea actelor de evaziune fiscală, a ilegalităților comise în domeniul mărfurilor alimentare, legumelor și fructelor, precum și a produselor contrafăcute.

În acest context au fost constatate­­ două infracțiuni de evaziune fiscală și au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.000 lei, din care șapte la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, două la Legea 145/2014 privind stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol și două la O.U.G. 28/1999 privind obligativitatea agenților economici de a utiliza aparatele de marcat electronice fiscale.

De asemenea, polițiștii au ridicat până la finalizarea cercetărilor, de la sediul și punctele de lucru ale unei societăți de profil, din Sălaj, 203 articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, întrucât există suspiciuni că acestea poartă o marcă înregistrată fără acordul titularului de drept.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More