Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Peste 200 de credincioşi romano-catolici din Gherla celebrează astăzi Paştele – FOTO/VIDEO

0 49

paste romano catolici gherla-1

Astăzi peste 200 de romano-catolici din Gherla celebrează Învierea Domnului şi Mântuitorului Iisus Hristos.

Aceştia au participat în cursul nopţii la celebrarea solemnă a Vigiliei Pascale, care exprimă trecerea de la moarte şi păcat la viaţa nouă în Isus Cristos Înviat.

Cu puţin timp înainte de miezul nopţii, clopotele au răsunat din nou, după o tăcere de trei zile. Pentru prima dată după 40 de zile de post, s-a intonat cântarea „Aleluia”.

La Sfârşitul Sfintei Liturghii, în jurul orei 01.00, toţi credincioşii și preoţii, cu lumânările aprinse, au intonat solemn „Cristos a înviat!”, mergând în procesiune în jurul Biserici Romano-Catolice de pe strada Bobâlna din Gherla.

„Paştele este precedat de Duminica Floriilor, care celebrează intrarea lui Isus în Ierusalim, zi în care se sfinţesc ramurile pascale, apoi de Săptămâna Mare, cu Triduumul Pascal, perioadă a concilierii, a recunoaşterii păcatelor, a postului”, a spus Iachimovschi.

Ea a arătat că în Sâmbăta Mare credincioşii merg seara la biserică cu ramuri de salcie şi cu coşuri din nuiele în care pun bucate pentru a fi binecuvântate de preot, arătând că din coş nu lipsesc sarea şi hreanul, elemente-simbol ce amintesc de chinurile lui Isus Cristos.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More