Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Peste 260.000 de bistrițeni au drept de vot la europarlamentare. Deținuții vor să voteze și ei

0 156

alegeri buletin de vot urna

Un număr total de 313 secții de votare vor funcționa duminică la alegerile europarlamentare pe raza județului Bistrița. Numărul total al alegătorilor cu drept de vot la scrutinul din 25 mai este de peste 262.000 de persoane.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud vor fi organizate 313 secții de votare, majoritatea în mediul rural. 216 secții de votare sunt organizate în unități de învățământ, 58 în cămine culturale, 25 în sedii ale primăriilor și 14 în alte locații.

288.373 de buletine de vot au fost tipărite prin grija Ministerului Afacerilor Interne. În județul Bistrița-Năsăud au fost repartizate 260.161 de timbre autocolante, 626 de ștampile cu mențiunea “votat”.

Birourile electorale ale secţiilor de votare sunt constituite dintr-un preşedinte, un locţiitor şi membri. Preşedintele Tribunalului desemnează, prin tragere la sorţi, preşedintele şi locţiitorul dintre persoanele înscrise în listele întocmite de prefect.

Alegeri și la Penitenciarul Bistrița

350 de persoane private de libertate și-au exprimat dorința de a vota duminică la alegerile europarlamentare. Pentru aceștia, la Penitenciarul Bistrița va fi adusă o urnă mobilă, duminică dimineața.

Pot să-și exprime opțiunea prin vot persoanele private de libertate care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

  • au peste 18 ani sau împlinesc 18 ani în ziua alegerilor
  • sunt cetățeni români sau comunitari cu reședința în România
  • nu le este interzis dreptul de vot prin hotărâre judecătorească definitivă
  • dețin acte de indentitate valabile
  • au solicitat în scris permisiunea de a-și exercita dreptul de vot

Chiar dacă dintre cei 691 de deținuți, 562 îndeplinesc condițiile cerute de lege pentru a putea vota, doar 350 de persoane și-au exprimat dorința de a participa la vot.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More