Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Peste 27.000 de pelerini s-au rugat azi la icoana Sfintei Maria de la Nicula – VIDEO

0 237

Peste 27.000 de pelerini au stat și azi la coadă pentru a se ruga la Icoana Făcătoare de Minuni a Fecioarei Maria de la Mănăstirea Nicula, judeţul Cluj. Unii au înconjurat în coate şi genunchi bisericuţa de lemn din curtea mănăstirii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pelerini din întreaga ţară au sosit încă de duminică seara la Mănăstirea Nicula pentru a participa la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, iar în noaptea de luni spre marţi s-au rugat şi au cântat cântece religioase.

Credincioşii s-au închinat la Icoana Făcătoare de Minuni a Fecioarei Maria, care a fost scoasă din biserică.

Marţi, peste 25.000 de pelerini au stat azi la coadă pentru a se ruga la Icoana Făcătoare de Minuni a Fecioarei Maria, însă numărul pelerinilor prezenţi a atins 40.000 de persoane, aceştia dormind sub cerul liber sau în corturi pe dealul din curtea mănăstirii.

În cursul zilei de luni, jandarmii au distribuit pelerinilor peste 300 de litri de apă pentru a face faţă mai uşor căldurii.

Marţi dimineaţă de la ora 9.00  a fost oficiată slujba de Liturghie de către un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, iar la final, pelerinii au primit sarmale şi felii de cozonac pregătite de călugări.

Peste 130 de pelerini la Nicula, îngrjiţi de medici, majoritatea pentru dureri de cap

Peste 130 de persoane care au mers în pelerinaj la Mănăstirea Nicula au avut nevoie de îngrijiri medicale, majoritatea pentru dureri de cap. Trei persoane au fost transportate la spital pentru investigaţii suplimentare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentantul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Cluj, Cătălin Uţă, a declarat, marţi, presei, că asistenţa medicală la Mănăstirea Nicula a fost asigurată de două ambulanţe ale SAJ cu echipaje complete cu medici şi şase voluntari, precum şi un echipaj SMURD.

SAJ Cluj a acordat asistenţă medicală în peste 130 de cazuri, dintre care doar trei au fost transportate la spital pentru monitorizare şi investigaţii suplimentare, respectiv doi copii cu stare prelipotemică şi un adult cu suspiciune de fractură de picior.

”Majoritatea pelerinilor care au avut nevoie de asistenţă medicală au fost trataţi pentru dureri de cap, din cauza lipsei de hidratare, a căldurii şi alimentaţiei necorespunzătoare, ţinând cont de postul care a fost în această perioadă”, a spus Uţă.

La pelerinajul de la Mănăstirea Nicula au participat, marţi, peste 27.000 de persoane.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More