Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Peste 3.000 de români infectați cu Covid-19 au murit săptămâna trecută

0 73

Cifrele negre ale pandemiei de Covid-19 în România au atins praguri șocante, numărul de cazuri înregistrate, dar, mai ales, numărul de decese fiind greu de imaginat, dar, totuși, reale.

Doar săptămâna trecută, peste 400 de români au murit în medie în fiecare zi, rata deceselor fiind de un român mort la fiecare 3.33 minute, asta după ce în ultimele 7 zile 3.072 de conaționali au încetat din viață din cauza complicațiilor date de infectarea cu noul tip de coronavirus.

Conform datelor oficiale 94% dintre pacienții care au decedat până acum aveau și alte boli. Cei mai afectați sunt cei care au afecțiuni cardiologice, diabet, afecțiuni neurologice, dar si obezitate. Iar ca vârstă, peste 30% dintre decese sunt persoane care aveau între 70 si 79 de ani.

Potrivit statisticilor, numărul morților înregistrat săptămâna trecută este echivalentul a 45 de tragedii Colectiv din 2015, 3 revoluții din 1989, 2 cutremure din 1977 si 1 atac terorist ca cel din 9.11 in SUA.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More