Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Peste 30.000 de protestatari au ieșit în stradă la Cluj – FOTO/VIDEO

0 68

Mii de oameni au ieșit la protest, miercuri seara, în Cluj-Napoca, fiind împotriva Ordonanței de urgență privind modificarea Codului penal și Codului de procedură penală, publicată în Monitorul Oficial, pe ascuns, de către Guvernul PSD. La 10 zile de la publicarea Ordonanței de Urgență în Monitorul Oficial, amnistia și grațierea vor fi posibile. 

Protestul din Piața Unirii începe la ora 19.00. Acum, cu o jumătate de oră înainte de începerea oficială a marșului, aproximativ 1000 de oameni s-au adunat în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

La această ora, 18.30, în Cluj-Napoca se scandează „Jos Guvernul”, „Alegeri anticipate”, „DNA mergi la CNA”, „PSD, ciuma roșie”, „Clujul cere fără grațiere”, „Ceaușescu n-a murit, este Dragnea travestit”, „Televiziuni, nu mai dați minciuni” sau „Democrație, nu amnistie”.

UPDATE 20:15: Protestatarii au pornit în marș pe Calea Dorobanților, blocând complet acest bulevard. Potrivit estimărilor, numărul celor care au ieșit în stradă depășește în acest moment 15.000 de persoane. Acestora li se alătură alți clujeni care ies din case.

UPDATE  21:00: Potrivit noi estimări aproximativ 30.000 de persoane protestează în aceste momente la Cluj Napoca.

UPDATE 21:30: Protestatarii au ajuns în Piața Lucian Blaga. De aici, ei se vor deplasa spre Piața Unirii unde va avea loc finalul protestului. Potrivit jandarmilor nu s-a înregistrat nici un incident. 200 de jandarmi au asigurat buna desfășurare a mitingului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More