Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Peste 30 de morți într-un atentat terorist în China

0 40

atentat terorist china

Peste 30 de persoane și-au pierdut viața și peste 90 au fost rănite într-un atentat terorist comis joi dimineață într-o piață în aer liber din Urumqi, reședința administrativă a regiunii musulmane Xinjiang, situată în vestul Chinei.

Două vehicule 4×4 au lovit în mulțime, în timp ce din interiorul mașinilor au fost aruncate bombe artizanale, una dintre acestea sărind în aer, a informat Xinhua, citând martori oculari. În fotografii publicate pe Weibo, echivalentul chinez al Twitter, se pot vedea flăcări pe o arteră cu trei benzi de circulație și un nor de fum care se ridică deasupra tarabelor dintr-o piață, în spatele unui baraj al poliției.

‘Au fost mai multe explozii puternice în piața de dimineață din fața Palatului Culturii din Urumqi’, a menționat autorul unui mesaj pe Weibo, adăugând că a văzut scena de la mai puțin de 100 de metri.

De peste un an, Xinjiang este scena recrudescenței violențelor dintre populația musulmană turcofonă de origine uigură, majoritară, și etnicii chinezi, mutați cu milioanele în ultimele decenii, comentează AFP.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More