Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Peste 35.000 de articole pirotehnice confiscate de polițiștii clujeni – VIDEO

0 32

petarde

Poliţiştii clujeni au confiscat peste 35.000 de petarde, în valoare de circa 2.000 lei, în urma unei acţiuni pentru combaterea comercializării ilicite de articole pirotehnice.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au acţionat pe raza municipiului Cluj-Napoca pentru combaterea comercializării ilicite de articole pirotehnice.

În acest context, a fost depistat un bărbat, din Cluj-Napoca, de 22 de ani, care deţinea şi comercializa, fără drept, pe raza cartierului Mărăști, aproximativ 36.000 de articole pirotehnice (petarde), din categoria 2 şi 3.

Poliţiştii efectueză cercetări în cauză pentru comiterea infracţiunii de „efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept”, faptă prevăzută de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive. Totodată, s-a dispus confiscarea articolelor pirotehnice deţinute de comerciant.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj continuă acţiunile de acest gen pentru ca întreaga comunitate să îşi petreacă sărbătorile de iarnă în liniște și siguranţă.

RECOMANDĂRI ALE POLIŢIŞTILOR:

  • Vă recomandăm să folosiţi cu multă atenţie articolele pirotehnice, pentru a evita producerea unor incendii nedorite ori vătămări corporale care ar putea să umbrească frumuseţea sărbătorilor de iarnă.
  • În această perioadă, recomandăm părinţilor să supravegheze copiii cu atenţie, deoarece aceştia pot fi expuşi incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.
  • Toate articolele pirotehnice sunt imprevizibile şi periculoase. Din acest considerent, folosirea lor necesită control şi supraveghere, dar şi responsabilitate sporită în ceea ce ţine de respectarea condiţiilor esenţiale de securitate.
  • Produsele obţinute în rezultatul arderii acestora pot influenţa dăunător mediul ambiant. Înainte de a folosi produsele pirotehnice, studiaţi atent instrucţiunile şi măsurile de securitate indicate pe ambalajul produsului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More