Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Peste 40.000 de clujeni au condus la gară un grup de studenți care vor protesta la București – FOTO/VIDEO

0 50

Peste 40.000 de persoane, potrivit estimărilor forțelor de ordine, au participat, sâmbătă seară, la mitingul desfășurat, fără incidente, la Cluj, împotriva ordonanței de urgență privind modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală.

Mitingul a început la ora 18,00, în Piața Unirii, când erau doar 100 de protestatari, iar apoi numărul lor a crescut repede, mai ales după ora 19,00, când au pornit în marș spre cartierul Mărăști.

Protestatarii au purtat pancarte cu mesaje prin care își arată nemulțumirea față de demersurile legislative respective, precum și mesaje antiguvernamentale și împotriva PSD.

Oamenii au scandat lozinci prin care cer abrogarea ordonanței respective, demisia Guvernului sau a ministrului Justiției.

Declarațiile lui Grindeanu, ascultate în megafoane

La momentul conferinței de presă susținută de Sorin Grindeanu, protestatarii s-au oprit pe loc pe Bulevardul 21 Decembrie și au ascultat în megafoane declarațiile premierului, la finalul cărora au huiduit și apoi au scandat ”Nu credem până nu vedem”, solicitând totodată demisia Guvernului.

Peste 40.000 de oameni au protestat în Piața Gării

Ulterior, manifestanții s-au îndreptat spre gară, pentru a-i conduce la tren pe cei circa 200 de studenți care au plecat la București, unde urmează să participe la mitingul de duminică din Capitală.

Ironia guvernării, sau nu, toți cei care au plecat spre Capitală au călătorit gratuit cu trenul, tocmai datorită facilităților acordate de Guvernul Grindeanu pentru studenți, care din această lună beneficiază de transport gratuit cu trenul.

La sosire în București, clujenii au fost așteptați cu sandvișuri, cafea și ceai de către bucureștenii bucuroși să-i primească la ei acasă, iar cei care au avut nevoie de cazare au fost luați gratuit în gazdă de către binevoitorii din Capitală.

Sute de copii au mărșăluit alături de părinții lor

Printre cei peste 40.000 de clujeni care au protestat sâmbătă seară împotriva ordonanței de urgență privind modificarea codurilor penale s-au numărat și mulți părinți cu copiii în brațe sau în cărucioare, unii dintre aceștia fiind în continuare la manifestație.

Unul dintre protestatari, Cătălin Rednic, de 37 de ani, era cu fetița sa de trei ani pe umeri, alături de soție, care trebuie să nască din nou peste o lună.

‘Protestăm pentru abrogarea ordonanțelor de urgență și insistăm ca în zilele următoare să se clarifice într-un fel sau altul. Nu e bine pentru nimeni. Copilul e mic, soția mea este gravidă, noi suntem tineri și parcă ne sperie felul în care merg lucrurile, în această direcție’, a declarat, pentru AGERPRES, Cătălin Rednic.

Un alt protestatar, Bogdan, de 35 de ani, medic, a venit la protest alături de soție și de copilul său de trei luni, aflat în cărucior.

‘Am venit să protestez împotriva sfidării întregului popor și a aroganței de care a dat dovadă atotputernicul Dragnea și împotriva ordonanței pe care și-a făcut-o cu dedicație, pentru a-și scăpa propria piele, care este plină cu dosare penale și a furat o țară întreagă. Nu pot fi de acord cu aceste jigniri. Nu sunt de acord să se fure viitorul acestui copil care are abia câteva luni și deja pleacă cu stângul la drum din cauza lui Dragnea’, a spus acesta.

Încă un tată, de 28 de ani, IT-ist, era cu copilul său de un an în brațe, în marsupiu, alături de un prieten. ‘Protestăm pentru că sperăm să fie mai bine’, a spus el.

De la gară, manifestanții, în cea mai mare parte, s-a întors spre Piața Unirii, unde au continuat protestul, iar apoi au început să se disperseze, începând cu ora 22,30.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1373541889375241.1073742359.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More