Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Peste 416 de misiuni executate în luna decembrie 2015, de jandarmii clujeni

0 133

În luna decembrie, efectivele Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca au executat 314 misiuni de menţinere a ordinii publice în municipiul Cluj-Napoca şi în mediul rural din jud. Cluj, din care: 62 misiuni de patrulare executate independent în mun. Cluj-Napoca, judeţul Cluj şi în localitatea Nădlac, judeţul Arad şi 8 în mediul rural în judeţul Sălaj, 90 misiuni de patrulare prin patrule mixte pe raza municipiului Cluj-Napoca, localitatea Nădlac, judeţul Arad şi localitatea Curtici, judeţul Bihor, 137 misiuni de patrulare prin patrule mixte în mediul rural în judeţele Cluj şi Bihor, 13 misiuni de menţinere a ordinii şi siguranţei publice în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitar repartizate unităţii noastre şi 4 misiuni în pieţe, târguri.

Totodată, au fost executate 35 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia a 11 manifestări cultural – artistice, religioase, promoţionale, a 6 manifestări sportive, 1 manifestare de protest, 15 acţiuni de protecţie antiteroristă şi 2 alte acţiuni (escortă). De asemenea, efectivele unităţii au executat 16 acţiuni de intervenţie (intervenţie la solicitări, aplanarea unor conflicte, rezerve de intervenţie).

Pe linia cooperării cu alte instituţii, în perioada de referinţă au fost executate 39 de acţiuni, din care 16 acţiuni împreună cu Poliţia, 4 misiuni în sprijinul executorilor judecătoreşti, 1 acţiune cu organele care gestionează activitatea silvică şi 18 acţiuni în sprijinul altor instituţii (I.T.M., C.T.P.). Au mai fost executate un număr de 4 acţiuni în cooperare pentru efectuarea unor acte procedurale în sprijinul D.I.I.C.O.T..

De asemenea, în luna decembrie s-au executat un număr de 8 misiuni de punere în aplicare a mandatelor de aducere, în 8 localităţi.

Ca urmare a acestor misiuni, rezultatele obţinute de efectivele Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca au constat în 35 infracţiuni constatate cu 39 făptuitori prinşi – în misiuni executate independent sau împreună cu poliţia, 127 sancţiuni contravenţionale aplicate în valoare totală de 16300 lei, iar 28 persoane au fost conduse la poliţie, iar valoarea bunurilor confiscate este de 2050 lei.

Printre misiunile mai importante din luna decembrie amintim:
asigurarea măsurilor de ordine publică cu prilejul desfăşurării meciului de fotbal dintre echipele F.C. CFR 1907 Cluj-Napoca şi Dinamo Bucureşti;
împărţirea de cadouri tradiţionale de Crăciun la Centrul de Persoane Vârstnice de la Gherla;
misiuni desfăşurate în sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş şi în sprijinul Grupării de Jandarmi Mobilă Timişoara;

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More