Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Peste 5.000 de oameni, în stradă la Cluj: ”Nu grațiați niște inculpați”

0 89

Zeci de mii de români au protestat, duminică seară, în mai multe oraşe din ţară faţă de proiectele de ordonanţe de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codului Penal, promovate de Ministerul Justiţiei. La Cluj-Napoca au ieșit în stradă peste 5.000 de oameni.

În jurul orei 17.00, clujenii s-au adunat în Piaţa Unirii, în urma apelului pe reţelele de socializare. După aproximativ o oră mulțimea ajunsă la peste 5.000 de persoane a plecat în marş pe străzile municipiului, scandând lozinci antiguvernamentale şi solicitând renunţarea la proiectele de ordonanţe de urgenţă care vizează graţierea şi modificarea Codului Penal.

În ciuda gerul pătrunzător de afară, la ora protestului, oamenii s-au adunat în număr tot mai mare, iar după ce au pornit în marș prin fața Prefecturii și pe principalele artere centrale ale municipiului, s-au întors în Piața Unirii pentru a continua protestul.

Protestatarii au afișat pancarte cu mesaje adresate conducătorilor țării: „Vrem justiţie, nu corupţie”, „PSD/Dragnea nu uita, ţara asta nu-i a ta”, „Jos Ciorbea”, „În democraţie, hoţii stau la puşcărie”, scandând în același timp lozinci prin care au cerut demisia Guvernului.

De asemenea, la îndemnul organizatorilor, manifestanţii au scandat ”Nu grațiați niște inculpați”, „Fără amnistie, drept în puşcărie”,  „Uniţi salvăm toată România”, ”PSD, ciuma roșie”, ”Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi” sau ”DNA să vină să vă ia”.

La ora 19, zona centrală a orașului a fost eliberată, iar circulația rutieră a revenit la normal odată cu împrăștierea mulțimii și retragerea protestatarilor spre case.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More