Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Peste 50 de persoane au ajuns la spital intoxicate cu ciuperci

1 130

ciuperci padure

Ploile abundente din ultima perioadă au adus cu ele nu doar apariția ciupercilor de pădure, dar și un număr mare de persoane intoxicate cu ciuperci. Asta pentru că acesta au consumat ciuperci necomestibile.

Doar în județul Maramureș s-au înregistrat în ultimele zile 50 de cazuri de intoxicație cu ciuperci. Mai exact, în ultimele patru zile spitalul Județean din Baia Mare a fost luat cu asalt de persoanele care s-au simțit rău după ce au consumat ciuperci, informează actualmm.ro.

Dintre persoanele afectate, două au fost chiar în stare foarte gravă, fiind în comă, dar și-au revenit și rămân internate sub supraveghere medicală.

În Bistrița Năsăud au ajuns la spital din cauza intoxicațiilor cu ciuperci patru persoane, dintre care un copil de 9 ani și unul de 13 ani.

La Sighetu Marmației, șapte persoane au ajus la spital, tot din cauza consumului de ciuperci necomestibile.

Specialiștii avertizează încă o dată populația să nu consume ciuperci culese din pădure și nici pe cele cumpărate de la comercianții din piețe, fără ca alimentele să fie verificate temeinic.

Medicii atrag atenția asupra pericolelor la care oamenii se expun după ce consumă ciuperci de pădure. Acestea pot suferi mutații, iar ciupercile care par comestibile, pot de fapt să fie foarte otrăvitoare. De aceea, la primele semne de greață, vărsături sau stări de rău după consumul de ciuperci este recomandată de urgență o vizită la medic.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More