Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Peste 50% din apelurile la 112 sunt false

0 73

someseanul-ambulanta

Bistritenii continua sa se joace cu apelurile la numarul unic de urgenta 112. Luna trecuta din totalul apelurilor la 112, doar 46% au avut un motiv temeinic, restul fiind alarme false.

Din totalul de 13.340 de apeluri primite la serviciul unic de urgenta, doar putin peste 6000 au fost reale, cerandu-se ajutor in situatii limita.

Si de aceasta data, Ambulanta a fost solicitata la cele mai multe interventii, in peste 3.600 de cazuri. Urmeaza politistii, care au fost solicitati in peste 1.300 de situatii, iar pompierii alaturi de SMURD in aproape 900 de cazuri, in timp ce jandarmii au intervenit luna trecuta in aproape 230 de cazuri.

Reprezentantii STS spun ca doar 46% dintre apelurile la 112 au fost intemeiate. In Bistrita-Nasaud s-au inregistrat peste 7400 de apeluri false catre serviciul unic de urgenta, restul fiind facute din teribilism sau joaca.

Reprezentantii STS avertizeaza ca orice apel la 112 mobilizeaza un echipaj de salvare. Daca urgenta este falsa, acel echipaj devine inoperant, astfel incat nu mai poate acorda asistenta medicala de urgenta acelor persoane care au cu adevarat nevoie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More