Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Peste 56 de autovehicule controlate de polițiștii clujeni, în cadrul unei acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere

0 249

Polițiștii rutieri au acționat pentru impunerea legislației rutiere și prevenirea accidentelor de circulaţie. Conducătorii auto, care prin efectuarea unor manevre interzise şi riscante au pus în pericol siguranţa celorlalţi, au fost sancţionaţi.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti au acţionat, la data de 6/7 ianuarie, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi sancţionarea celor care, prin încălcarea regulilor de circulaţie, pun în pericol siguranţa celorlalţi.

Astfel, au fost controlate 56 de autovehicule, pentru neregulile depistate fiind aplicate 17 sancţiuni contravenţionale.

Totodată, poliţiştii au identificat 9 conducători auto care efectuau manevre interzise şi derapaje controlate în parcarea unui centru comercial, fapte care contravin reglementărilor OUG. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, fiind aplicate sancţiuni cuprinse între 6 – 8 puncte – amendă.

La data de 7/8 ianuarie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Biroul Rutier și Secția 2 Poliție au acționat în zona străzilor Dorobanților şi 21 Decembrie 1989, pentru impunerea legislației rutiere şi prevenirea accidentelor de circulaţie.

Astfel, au fost verificate 48 de autovehicule, impunându-se aplicarea unui număr de 14 sancțiuni contravenționale. Au fost sancţionaţi conducătorii auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor, nu au purtat centura de siguranţa, nu au putut prezenta documentele personale şi ale autovehiculului, precum şi cei care aveau aplicate pe autovehicule folii neomologate.

Două certificate de înmatriculare au fost retrase pentru aplicarea unor folii neomologate pe autovehicul, iar un permis de conducere a fost reţinut în vederea suspendării pentru neacordare de prioritate pietonilor.
Poliţiştii continuă acţiunile pentru a-i determina pe conducătorii auto să adopte un comportament preventiv în trafic şi pentru a conştientiza pericolele la care se expun prin nerespectarea normelor rutiere.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More