Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Peste 6500 de pachete de tigari, descoperite de politistii de frontiera

0 73

tigari-general

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit, în ultimele 24 de ore, pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control, peste 6.800 pachete ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 57.000 de lei. În urma celor constatate, doi cetăţeni români sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, un autoturism a fost indisponibilizat, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

VADU IZEI – Sot si sotia opriti in trafic. In masina s-au gasit tigari de contrabanda

Ieri, 16 mai 2013, în jurul orei 23.00, lucrători din cadrul  Sectorului PF Sighetu Marmaţiei, aflaţi în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, au oprit în trafic, pe raza localităţii Vadu Izei, un autoturism marca Volkswagen Passat.

La volanul autoturismului se afla cetăţeanul român D. Gheorghe de 36 ani, iar în calitate de pasager soţia acestuia D. Ana, tot cetăţean român în vârsta de 31 de ani, ambii cu domiciliul în comuna Bistra, judeţul Maramureş. Existând suspiciuni că aceştia transportă ţigări, poliţiştii  de frontieră au efectuat unui control amănunţit.

Astfel, a fost descoperită ascunsă, cu ajutorul câinelui de serviciu, în locaşuri special amenajate, mai exact, sub bancheta din spate şi sub maneta pentru frâna de mână, cantitatea de 340 pachete cu ţigări, marca Viceroy, de provenienţă ucraineană.

Persoanele în cauză au declarat că au găsit ţigările pe un teren proprietate personală, le-au încărcat în maşină, ascunzându-le în locaşurile amenajate şi că aveau intenţia să le comercializeze în piaţa agro-alimentară din Sighetu Marmaţiei. Drept urmare, întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 3.000 lei,  a fost ridicată în vederea confiscării, iar persoanelor în cauza  li s-a întocmit lucrare penala sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Totodată, autoturismul folosit în activitatea infracţională, în valoare de 19.500 lei a fost indisponibilizat la sediul STPF Maramureş, în vederea continuării cercetărilor, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More