Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Peste 70 de imigranți morți, descoperiți într-un camion abandonat în Austria

0 42

imigranti-morti-camion

Peste 70 de cadavre ale unor imigranți au fost scoase dintr-un camion abandonat joi pe banda de urgență a unei autostrăzi din estul Austriei, în apropiere de Ungaria și Slovacia, a anunțat vineri purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne austriac.

Potrivit unui oficial ungar, camionul aparţine unui cetăţean român şi era înmatriculat în Ungaria, însă Ministerul Afacerilor Externe a infirmat această ipoteză, precizând că niciun cetăţean român nu este implicat în acest caz.

Autorităţile austriece spun că, din primele analize, reiese faptul că oamenii au murit în urmă cu aproximativ două zile. Camionul în care au fost găsite cadavrele în descompunere a aparţinut în trecut unei companii slovace deţinute de actualul ministru de Finanţe al Cehiei. Într-un comunicat dat publicităţii, compania spune că vehiculul a fost vândut anul trecut, fără a preciza însă cumpărătorul.

Anchetatorii au declarat că este vorba despre victime ale traficului de persoane, despre refugiaţi, dar nu au comunicat numărul exact de cadavre. Din primele informaţii, se pare că oamenii s-au asfixiat, dar o concluzie certă va putea fi trasă doar în urma autopsiilor.

Autorităţile au decis aducerea camionului la halele frigorifice respective pentru că nicio morgă din zonă nu avea capacitatea de a stoca un număr atât de mare de cadavre.

De altfel, abia în jurul orei 20.00 a început descărcarea cadavrelor în camerele frigorifice.

Ulterior, corpurile ar putea fi repatriate sau duse la morgă în Austria sau Ungaria.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More