Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Peste 7000 de pachete de ţigări, confiscate de poliţiştii de frontieră

0 26

autoturism tigari confiscate-

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Sarasău au descoperit un autoturism cu aproape 7.000 pachete ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 62.000 de lei. Maşina şi ţigările au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar doi cetăţeni ucraineni sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Azi dimineaţă, în jurul orei 3.00, pe timpul executării unor misiuni de supraveghere şi control la frontieră de stat, lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău au observat un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în județul Maramureş, parcat pe o stradă lăturalnică de pe raza localităţii Sarasău, la câţiva zeci de metri de D.N. 19.  Poliţiştii de frontieră s-au apropiat de autoturism şi au observat că în interior se aflau mai multe colete învelite în folie de culoare neagră și deși in interior nu se afla nicio persoana, cheile erau în contact, iar portierele nu erau încuiate.

S-au efectuat verificări si s-a constat că autoturismul abandonat aparţine numitului Vasili D. de 47 de ani, cu dublă cetăţenie, română şi ucraineană, având domiciliul în localitatea Rona de Sus, jud. Maramureş. Având suspiciuni că în interiorul coletelor se află țigări provenite din contrabandă, s-a procedat la monitorizarea zonei, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice pentru identificarea persoanelor implicate.

Astfel, din primelor cercetări s-a constatat că în activitatea infracțională a fost implicat şi cetăţeanul ucrainean Tiberiy H. de 37 de ani, acesta fiind identificat, pe comunicaţia Sarasău-Sighetu Marmaţiei, la volanul unui autoturism marca Ford Fiesta, înmatriculat în România, care a avut rolul de antemergător. În urma inventarierii celor 10 colete descoperite în maşină, s-a constatat că este de vorba de 6.970 pachete ţigări, marca Viceroy de provenienţă ucraineană.

Cei doi cetăţeni sunt cercetaţi de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, autoturismul folosit în activitatea infracţională a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor, iar întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 62.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării. În continuare se fac cercetări în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi tragerea la răspunderea a tuturor persoanelor implicate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More