Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Peste 800 de cutii cu jucării și haine ridicate de polițiști

0 213

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au organizat la sfârşitul săptămânii trecute o acţiune pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit cu produse contrafăcute. Peste 800 de cutii cu jucării, dar şi zeci de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte au fost ridicate de poliţişti.

Astfel, notează cei de la IPJ Sălaj, la data de 25 iulie, poliţiştii de investigaţii criminale au desfăşurat o acţiune la nivel judeţean pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit cu produse contrafăcute, fiind verificate şase societăţi comerciale.

Ca urmare a verificărilor, la o societate comercială, poliţiştii au depistat 803 cu jucării, iar la o altă destinaţie 88 de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, care purtau fără drept denumirea şi semnul distinctiv al mărcilor înregistrate, pentru care agenţii economici nu au putut prezenta certificate de conformitate sau licenţe care să ateste originalitatea acestora şi care să permită comercializarea lor.

Întrucât existau suspiciuni că mărfurile destinate comercializării sunt contrafăcute, acestea au fost indisponibilizate până finalizarea cercetărilor, a notat purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj.

În ambele situaţii, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru infracţiunea de punerea în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

De asemenea, în cadrul acţiunii au mai fost aplicate două sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 5000 de lei

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More