Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Peste 900 de jandarmi, poliţişti, pompieri şi piloţi ai M.A.I. asigură măsurile de siguranţă la festivalul Untold

0 43

Cu prilejul desfășurarii festivalului Untold, ce urmează să se desfăşoare în municipiul Cluj-Napoca, în perioada 4-7 august, peste 900 de jandarmi, poliţişti, pompieri şi piloţi ai M.A.I., vor acţiona în sistem integrat pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică.

Pentru buna desfăşurare a acestui eveniment, la care organizatorul estimează prezenţa a peste 350 de mii de participanţi, Jandarmeria, alături de celelalte structuri ale Ministerul Afacerilor Interne au luat măsuri suplimentare în vederea asigurării şi menţinerii ordinii publice, prin intensificarea acţiunilor de patrulare şi acţiuni preventive, atât în proximitatea locului de desfăşurarea a evenimentului, cât şi în zonele de cazare şi pe traseele care converg către locaţia evenimentului.

În toată această perioadă, reprezentanţii forțelor de ordine publică vor executa misiuni de patrulare ce vizează menţinerea și asigurarea ordinii publice, în zona garilor, aeroportului, în mijloacele de transport în comun, precum în zonele de cazare a turiștilor români și străini care se vor afla în Municipiul Cluj pe durata desfăşurării festivalului.
Conform planului integrat de menţinere şi asigurarea a ordinii publice, pe timpul desfăşurării festivalului Untold 2016, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj, vor desfaşura misiuni specifice de menţinere a ordinii publice, de fluidizare si restricţionarea temporară sau deviere a traficului rutier pe traseele şi în zonele de desfăşurare a concertelor.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Cluj va monitoriza şi evalua tipurile de risc aflate în domeniul de competenţă, asigurând răspunsul operativ în cazul apariţiei unor situaţii de urgenţă pe timpul festivalului, fiind în măsură să execute, la nevoie, operaţiuni de evacuare a persoanelor, stingere a incendiilor, descarcerare şi acordare a primului ajutor medical de urgenţă.

Pe timpul desfăşurării acestui eveniment, un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I. va survola zona, cu misiunea de a monitoriza şi transmite în timp operativ datele şi imaginile necesare pentru buna desfăşurare a acestui eveniment.

Recomandăm:

Reprezentanţii forțelor de ordine recomandă celor care urmează să participe la acest eveniment, să evite implicarea în orice fel de conflict, să nu răspundă provocărilor, să nu consume băuturi alcoolice în exces sau alte substanțe interzise de lege şi foarte important, să nu ezite să solicite sprijinul celui mai apropiat echipaj de poliţie sau jandarmerie, dacă au nevoie de sprijin sau dacă sunt martorii săvârşirii unor fapte antisociale.

De asemenea, organizatorul recomandă participanților la acest eveniment, sa nu se prezinte la portile de acces cu bagaje voluminoase (genţi, rucsacuri) precum si cu obiecte interzise de prevederile legale in vigoare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More