Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Peste o mie de elevi din Dej au putut fi polițiști pentru o zi în cadrul caravanei IPJ Cluj – VIDEO

0 70

După ce ieri a poposit la Gherla, Caravana ”Fii polițist pentru o zi” a ajuns azi și la Dej, unde peste o mie de elevi au participat la activitățile organizate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Copiii au condus maşinuţele sub supravegherea şi îndrumarea poliţiştilor și s-au arătat interesați de aparatele radar din dotarea poliţiei rutiere. S-au bucurat, de asemenea, de demonstraţiile trupelor de intervenţie rapidă şi ale câinilor colegilor noștri jandarmi.

A fost prezentat autolaboratorul criminalistic mobil destinat cercetării la faţa locului cu tehnica foto-video digitală, precum și trusele specializate şi echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de urme existente în câmpul infracţional.

Cu sprijinul piloților de la Napoca Rally Academy, simulatorul de centură de siguranță a stat la dispoziția vizitatorilor pentru a simți cât de important este portul acesteia în caz de accident rutier.

La finalul manifestărilor din Piața Bobâlna, organizate în contextul împlinirii a 195 de ani de la atestarea documentară a Poliției Române, reprezentanți ai IPJ Cluj s-au deplasat la Liceul Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian”, unde a avut loc un proiect educațional.

În cadrul acestuia, elevilor de clasa a IX-a ai instituției de învățământ le-a fost prezentată structura IPJ Cluj, dar și activitatea polițiștilor în ceea ce privește cunoașterea și protejarea patrimoniului cultural și recuperarea bunurilor culturale mobile.

Caravana organizată de IPJ Cluj va ajunge în zilele următoare și în alte orașe ale județului pentru ca elevii și copiii din aceste localități să poată lua și ei parte la frumoasele activități ale polițiștilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More