Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Peste un sfert din populaţia Pământului utilizează reţeaua de socializare Facebook

0 194

Veniturile şi profiturile companiei Facebook au crescut semnificativ în ultimul trimestru al anului curent datorită veniturilor produse de anunţurile de publicitate pe platforma de socializare, crescând şi numărul utilizatorilor reţelei, relatează BBC News.

Profiturile Facebook au înregistrat o creştere de 71% în ultimul trimestru. Astfel, compania a declarat că veniturile sale au ajuns la cifra de 9,3 miliarde de dolari în perioada aprile-iunie, iar veniturile Facebook înregistrează creşteri de 45% pe an.

Peste două miliarde de oameni, adică peste un sfert din populaţia lumii, se loghează lunar pe reţeaua de socializare, aspect ce atrage venituri foarte mari din vânzarea spaţiilor publicitare.

”Am avut un al doilea trimestru bun şi o primă jumătate de an la fel de bună”, a declarat Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook.

În ultimele luni, Facebook a adăugat pe toate platformele şi aplicaţiile sale mai multe anunţuri publicitare, din moment ce alte reţele de socializare, precum Snapchat, devin tot mai competitive.

În plus, şi acţiunile Facebook au crescut în mod constant în acest an. Compania a anunţat că anunţurile publicitare de pe telefoanele mobile reprezintă 87% din venturile sale de publicitate.

Facebook s-a dezvoltat constant în fiecare an, având în prezent peste 20.000 de angajaţi.

Reprezentanţii Facebook au anunţat că numărul utilizatorilor activi la sfârşitul lunii iunie era de două milioane, cu 17% în plus faţă de anul trecut.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More