Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Peşti morţi pe lacul situat în cartierul Gheorgheni din Cluj-Napoca. Concluziile anchetei

0 295

Sesizați joi despre existenţa unor peşti morţi pe lacul situat în cartierul Gheorgheni din Cluj-Napoca, reprezentanţii Administrației Bazinale de Apă Someş-Tisa (ABA Someș-Tisa) au investigat în teren fenomenul.

Reprezentanții ABA Someș-Tisa au prelevat probe de apă, care se află în curs de determinare în Laboratorul Regional de Calitate a Apei din cadrul instituției, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

”Mortalitatea piscicolă s-a produs pe fondul unor temperaturi ridicate din ultima perioadă, a lipsei de primenire cu apă proaspătă din drenuri și din izvoare, peste care s-a suprapus fenomenul de descompunere a vegetației acvatice, în condițiile unui lac suprapopulat cu ihtiofaună.

Primăria municipiului Cluj-Napoca, în calitate de administrator al lacului, va fi sesizată să realizeze decolmatarea lacului pentru reducerea gradului de eutrofizare (fenomen natural constând în înmulțirea excesivă a algelor) și pentru ca asemenea evenimente să fie evitate.

Evenimentul a avut un impact local, doar la nivelul lacului de agrement, fără a fi afectate cursuri de apă de suprafață”, precizează reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Someş-Tisa (ABA Someș-Tisa).

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More