Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Petr Kellner, patronul PRO TV, mort într-un tragic accident

0 871

Agenția de presă REUTERS a anunțat moartea multimiliardarului ceh, Petr Kellner. Acesta era cel mai bogat om din Cehia, cu o avere estimată la 17,5 miliarde de dolari. El a decedat într-un accident de elicopter în Alaska.

Potrivit Hot News, grupul financiar al multimiliardarului, PPF a finalizat, anul trecut, achiziția companiei-mamă a ProTV, Central Media Entreprises. Tranzacția a fost finalizată după ce Comisia Europeană a aprobat preluarea, de către PPF, a operațiunilor CMRE din România, Slovacia, Slovenia, Bulgaria și Cehia.

Kellner avea 56 de ani. Conform PPF, citat de REUTERS, cinci oameni au murit după prăbușirea elicopterului, autoritățile americane investigând accidentul. Kellner era o figură proeminentă a lumii afacerilor din Cehia post-comunistă, Forbes estimând averea sa la 17,5 miliarde de dolari.

El a înființat compania de investiții PPF în anii ’90, Kellner și partenerii săi luând parte la schema prin care Cehia a privatizat sute de companii de stat. PPF s-a dezvoltat în domeniile asigurări, finanțe, telecomunicații, media, manufacturier și biotech, desfășurând afaceri în Europa, Asia și Statele Unite.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More