Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Petrecerea de Ziua Îndrăgostiților, spartă de polițiști. Nick Ballroom Dej s-a ales cu activitatea oprită

1 1.874

Cuplurile care au decis să sărbătorească Ziua Îndrăgostiților la unul dintre cele mai mari localuri din Dej nu au avut parte de o petrecere tocmai reușită. Polițiștii și jandarmii au întrerupt distracția tocmai când petrecerea era în toi.

Deși petrecerea organizată de Nick Ballroom Dej nu a fost una căreia să i se facă multă reclamă, dejenii dornici de distracție s-au adunat în număr mare la localul de pe strada 1 Mai.

Organizatorii spun însă că au respectat toate condițiile impuse de lege, în local aflându-se aproximativ 150 de persoane în condițiile în care capacitatea localului este de peste 500 de persoane.

Cu toate acestea, oamenii legii par că au dat dovadă de exces de zel și nu doar că au întrerupt petrecerea de două ori, dar au aplicat și amenzi și au dispus încetarea activității localului.

”În jurul orei 18.30, cu ocazia verificărilor efectuate la un local de alimentație publică, s-a stabilit faptul că nu sunt respectate normele legale de distanțare socială, localul funcționând la aproximativ 60% din capacitate. Astfel, administratorul societății a fost sancționat în conformitate cu Legea 55/2020.

Totodată, cu ocazia unui alt control, efectuat în jurul orei 20.30, s-a stabilit faptul că același local continuă să funcționeze, la o capacitate de aproximativ 90%, motiv pentru care a fost luată măsura sancționării contravenționale a administratorului societății și a fost dispusă încetarea activității.

Cele două sancțiuni aplicate la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 sunt în valoare de 5.000 de lei”, precizează un comunicat al IPJ Cluj.

Conform hotărârii care a intrat în vigoare din 14 februarie, Dejul este în scenariul galben, cu o incidență de 2,24 cazuri la mia de locuitori, iar ”activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6.00-23.00, cu respectarea obligațiilor stabilite ordin comun al ministrului sănătății și al ministrului economiei, antreprenoriatului și turismului”.

Petrecere spartă de polițiști și la Gherla

La data de 13 februarie a.c., în intervalul orar 18.00 – 00.00, polițiștii municipiului Gherla alături de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj, au desfășurat o acțiune pentru reducerea la minim a efectelor generate de pandemia de Covid-19.

Cu această ocazie au fost verificate 6 unități de alimentație publică de pe raza de competență, în vederea verificării modului de respectare a prevederilor specifice, aplicabile în contextul epidemiologic actual.

Astfel, în jurul orei 22.30, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în incinta unul local de alimentație publică din Gherla se află în desfășurare evenimente private.

Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că în incinta localului au loc două evenimente private, desfășurate în săli distincte dotate cu aparatură de sonorizare specifică unor petreceri.

În interiorul locației au fost identificate și legitimate 19 persoane, fiind aplicate 17 sancțiuni contravenționale în valoare de 8.500 de lei în conformitate cu Legea 55/2020 și o sancțiune la Legea 61/1991R în valoare de 500 de lei.

Totodată, au fost identificați organizatorii celor două evenimente, fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. rosa spune

    o amenda de 2000 lei nu sperie pe nimeni , ia sa urce cuantumul amenzii la 10000lei si 1an de puscarie, sa vad daca le mai da mana sa organizeze petreceri

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More