Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

PETștele de pe malul Someșului, o lucrare ce atrage atenția asupra poluării – FOTO

0 60

someseanul-PETste2

Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj și cu Liceul Teologic „Emanuel” Cluj-Napoca au ales o modalitate nonconformistă pentru a atrage atenția asupra dezechilibrului provocat în natură și implicit în viața noastră, prin poluare.

Câteva zeci de voluntari au amplasat azi, la Cluj-Napoca, pe malul Someșului Mic, o construcție realizată din PET-uri, reprezentând un pește, construcție intitulată sugestiv PETște.

Evenimentul a reprezentat totodată un apel lansat către toţi cetăţenii, operatorii de apă şi agenţii economici, pentru păstrarea apelor curate, se precizează în comunicatul de presă al Administrației Bazinale Someș-Tisa.

Pet-urile folosite la realizarea lucrării de tip Land Art au fost ”culese” de pe malurile Someșului. În plus, cei 70 de copii prezenți au inclus în acest manifest și mesaje artistice (picturi, imortalizate tot pe flacoane pet).

someseanul-PETste4

Conceptul Land Art își are originile în Statele Unite ale Americii și a apărut după anul 1960, ca reacție la procesele din ce în ce mai acute ale tehnologizării și artificializării.

Campania de responsabilizare socială Zilele Someşului! are ca scop creșterea nivelului de implicare publică în domeniul apelor, intensificarea nivelului de responsabilizare a populaţiei şi promovarea unei atitudini prietenoase, responsabile faţă de acest important factor de mediu.

Activitatea marchează Ziua Mondială a Apei 2015 (22 martie), celebrată anul acesta sub tematica „Apa și dezvoltarea durabilă”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More