Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Piața criptomonedelor s-a prăbușit după ce Elon Musk a anunțat că Tesla nu mai acceptă plata în bitcoin

0 281

Elon Musk a anunțat pe Twitter că Tesla nu va mai accepta plata în Bitcoin pentru automobile. El și-a motivat decizia prin faptul că „mineritul de Bitcoin afectează mediul înconjurător”. Piața criptomonedelor a pierdut 365 de miliarde de dolari după acest anunț.

Mai exact, compania Tesla a anunțat că nu va mai accepta plata în bitcoin la achiziţia de vehicule. Decizia luată vine în contextul în care Elon Musk susţine că este îngrijorat cu privire la utilizarea combustibililor fosili în procesul de minare.

Vestea a fost dată chiar de fondatorul Tesla pe pagina sa de Twitter.

„Tesla a suspendat plata în bitcoin pentru achiziţia de vehicule. Ne îngrijorează utilizarea în creştere a combustibililor fosili pentru minare şi tranzacţionare, în special a cărbunelui, care are cele mai dăunătoare emisii dintre toate tipurile de combustibil”, a scris Elon Musk pe contul său de Twitter.

De menționat este faptul că, Elon Musk și-a schimbat părerea foarte repede. La finele lunii martie, miliardarul anunța că Tesla va accepta, de fapt, plata cu bitcoin, motiv pentru care a fost felicitat de o întreagă armată de investitori. De cealaltă parte însă, a fost aspru criticat pentru paradoxul dintre misiunea Tesla şi impactul bitcoin asupra mediului înconjurător.

În ceea ce privește impactul asupra mediului, din momentul în care a decis să accepte plata în bitcoin şi momentul actual, nimic nu s-a schimbat, iar situația nu s-a înrăutățit deloc.

În postarea menționată anterior, Musk preciza că într-adevăr, criptomonedele sunt o idee bună, însă plătesc un preț scump pentru mediul înconjurător, scrie ZF.ro. 

„Criptomonedele sunt o idee bună din mai multe puncte de vedere şi credem că au un viitor promiţător, dar acest lucru nu poate veni cu preţul impactului asupra mediului înconjurător”, a mai scris el în postarea prin care anunţa că nu mai acceptă criptomonede.

De asemenea, acesta a mai ținut să sublinieze faptul că Tesla nu va vinde monedele bitcoin pe care le deţine deja, ba chiar le va folosi pentru tranzacţii „imediat ce minarea face tranziţia spre surse mai sustenabile de energie”.

„Totodată, ne uităm şi la alte criptomonede, care utilizează mai puţin de 1% din energia pe care o utilizează bitcoin per tranzacţie”, a mai adăugat Elon Musk.

Haos pe piața criptomonedelor

De menționat este faptul că, în ultimu al, fondatorul Tesla și-a arătat aprecierea faţă de criptomonede, el fiind deja un idol în rândul unei generaţii de investitori care s-au îmbogăţit din bitcoin sau chiar din monede făcute în glumă precum Dogecoin.

La doar câteav ore după anunțul făcut de Elon Musk, potrivit căruia nu mai acceptă bitcoin ca formă de plată pentru Tesla, piața criptomonedelor a luat-o razna complet.

Mai exact, în cursul ultimelor ore, la 4.00 dimineața, ora României, bitcoin înregistra o creştere de peste 13%, până la 49.600 de dolari, conform CoinMarketCap, o platformă care calculează media de pe mai multe exchange-uri.

De cealaltă parte, restul criptomonedelor principale au constat o creștere semnificativă. Mai exact, ethereum scădea cu 6,8%, cardano cu 10%, litecoin cu 16%, iar egld cu peste 5%. Ttodată, și Dogecoin înregistra o scădere de 14%.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More