Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Piața smartphone este dominată în continuare de Android

0 95

google_android_mobile_growth

Sistemul de operare Android dezvoltat de Google domină în continuare piaţa smartphone-urilor, având o cotă de piaţă de aproape 80% în trimestrul al doilea din acest an. În clasament îl urmează iOS de la Apple, iar pe locul trei vine tare din urmă Windows Phone.

Conform unui studiu publicat de compania de cercetare IDC, piaţa smartphone-urilor a crescut cu 51,3% comparativ cu trimestrul al doilea din 2012, de la 156,2 milioane la 236,4 milioane unităţi livrate, faţă de 216,3 milioane în primele trei luni ale anului.

S-a ajuns ca 79,3% din smartphone-urile vândute la nivel mondial în trimestrul al doilea să aibă la bord sistemul de operare Android. Creșterea sistemului de operare de la Google se datorează în principal lansării vârfului de gamă Samsung Galaxy S4 şi ascensiunii puternice a grupului sud-corean LG, dar şi a producătorilor chinezi low-cost Huawei, Lenovo şi ZTE.

Apple iOS, sistemul de operare prezent pe modelele iPhone, a înregistrat o scădere a cotei de piaţă de la 16,6% la 13,2%, în timp ce volumul livrărilor a urcat cu 20%, de la 26 milioane la 31,2 milioane unităţi.

Studiul IDC arată că Windows Phone a depăşit pentru prima dată livrările BlackBerry în primele trei luni ale acestui an, iar trendul a continuat în trimestrul al doilea.

Windows Phone, platforma mobilă dezvoltată de Microsoft, a înregistrat o cotă de piaţă de 3,7% în trimestrul al doilea, în timp ce livrările s-au majorat cu 77,6%.

Principalul motor de creştere al Windows Phone a fost Nokia, care a generat peste 80% din vânzările platformei Microsoft în trimestrul al doilea, se arată în comunicatul IDC.

Samsung a livrat în trimestrul al doilea 73,3 milioane de smartphone-uri cu sistem Android, pe poziţia a doua în topul producătorilor care au adoptat platforma Google fiind LG, cu 12,1 milioane de terminale livrate. Lenovo a vândut 11,4 milioane de smartphone-uri Android, iar Huawei a vândut 10,2 milioane de smartphone-uri Android, la egalitate cu rivalul local ZTE.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More