Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Pictorul Nicolae Maniu, Cetățean de onoare al Județului Cluj

0 190
Nicolae Maniu cetatean de onoare al judetului Cluj
Foto: Cosmin Ignat / Consiliul Județean Cluj

Cel mai bine cotat pictor român contemporan, Nicolae Maniu, a primit azi de la președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, însemnele distinctive ale titlului de Cetățean de onoare al Județului Cluj — ‘Clujean de onoare’.

La ceremonia de azi au participat numeroase personalități ale vieții publice clujene, reprezentanți de marcă ai mediului cultural, artiști plastici consacrați, cadre didactice ale Universității de Artă și Design, numeroși prieteni, colegi și colaboratori ai domnului Nicolae Maniu, discursul de laudatio fiind rostit de Călin Stegerean, directorul Muzeului de Artă Cluj.

Președintele Consiliului Județean i-a înmânat pictorului de excepție și artistului de marcă al Clujului, Nicolae Maniu, un buchet de flori, însemnul distinctiv al titlului de Cetățean de onoare al Județului împreună cu o diplomă conferită ‘ca o recunoaștere necesară și firească a valorii excepționale și unicității întregii sale opere artistice prezente în cele mai mari galerii și colecții de artă din lume, precum și pentru îndelungata și extrem de bogata sa carieră în domeniul artelor plastice, unanim recunoscută pe plan național și internațional’. Pictorul clujean Nicolae Maniu, născut la Turda, în România, așa cum, de altfel, se recomandă, oriunde s-ar afla, a fost numit de presa internațională, nu fără temei, cel mai parizian dintre artiștii români și cel mai bine cotat dintre pictorii români.

‘Mă bucur că am avut ocazia să îi înmânez acestui pictor de geniu și artist de marcă al Clujului, acestui veritabil ambasador al județului nostru și al întregii Românii, cea mai înaltă dovadă a aprecierii, recunoștinței și respectului pe care județul Cluj le manifestă față de domnia sa, cel care a revoluționat pictura contemporană românească și nu numai’ a declarat Horea Uioreanu, președintele Consiliului Județean Cluj.

Ceremonia publică de decernare a titlului de Cetățean de onoare al Județului Cluj pictorului Nicolae Maniu a avut loc la Muzeul de Artă Cluj-Napoca, în spațiul expoziției ‘Jubileu — Nicolae Maniu’. Această expoziție face parte din programul ‘Artiști de marcă ai Clujului’ care își propune să pună în evidență, în cadrul unor expoziții retrospective, creația recunoscută în plan național și internațional a unor artiști contemporani cu o influență decisivă pentru conturarea profilului cultural actual al Clujului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More