Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Pierderi masive de fani pe paginile de Facebook. Sute de mii de LIKE-uri au dispărut

0 177

facebook news feed

Noile modificări introduse de Facebook, privind ștergerea conturilor inactive și, implicit, a aprecierilor pe care acestea le-au făcut, au dus la scăderea drastică a numărului de fani ale unor pagini.

„Recent, ne-am actualizat modalitatea în care măsurăm numărul de persoane care au dat like la pagina ta. Paginile ar putea vedea o scădere a numărului de like-uri după 12 martie, când vom șterge like-urile provenite de la conturile inactive de Facebook”, spuneau săptămâna trecută reprezentanții rețelei de socializare pe paginile de Facebook ale companiilor.

Astfel că, unele companii care au achiziționat pachete de like-uri contra cost de la diferite firme care oferă asemenea servicii, au înregistrat o scădere a numărului de fani, dacă aceștia nu sunt persoane reale care interacționează regulat cu Facebook. Asta presupune să se logheze în rețea și să aibă activitate.

Vedeta din România cu cei mai mulți fani pe Facebook, Inna, a pierdut în ultimele zile peste 220.000 de fani pe pagina de Facebook, iar trupa Akcent, ocupanta poziției secunde în topul românesc, a pierdut și ea câteva mii de LIKE-uri în ultima săptămână, la fel ca Alexandra Stan. De ordinul zecilor de mii de LIKE-uri este și pierderea suferită de pagina Playboy România, ocupanta locului 4.

În ceea ce-i privește pe politicieni, președintele României Klaus Iohannis, politicianul cu cea mai mare comunitate de fani din Europa, nu a înregistrat încă scăderi ale numărului de aprecieri ale paginii de Facebook, în timp ce Victor Ponta a scăzut în fiecare zi cu câteva zeci de LIKE-uri.

Această decizie vine după alte decizii pe care le-a luat Facebook de-a lungul timpului pentru a atenționa paginile care și-au crescut artificial numărul de fani sau prin alte mijloace neacceptate de rețeaua de socializare, cum ar fi aplicațiile sau cumpărarea la propriu a fanilor.

Însă, dacă persoanele care și-au dezactivat conturile și le vor reactiva, Facebook promite că va readăuga like-urile lor la pagini. Conform anunțului Facebook, se pare că această măsură nu va afecta conturile fără activitate, ci doar cele care au fost în mod voluntar dezactivate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More