Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ping pong cu restricțiile de circulație. Se ia în discuție ca după 15 mai să fie impusă o stare de alertă

0 2.653

După ridicarea stării de urgență se ia în calcul o posibilă stare de alertă. Varianta urmează a fi discutată miercuri.

Potrivit celor de la Digi 24 premierul Ludovic Orban va merge miercuri la Palatul Cotroceni pentru a discuta cu Președintele detaliile legate de ceea ce urmează după 15 mai.

Astfel unul dintre subiectele discuției este varianta stării de alertă după data de 15 mai.

Starea de alertă ”se referă la punerea de îndată în aplicare a planurilor de acțiuni și măsuri de prevenire, avertizare a populației, limitare și înlăturare a consecințelor situației de urgență”, după cum spune textul legii.

Conform OUG nr. 21/2004, pe timpul stării de alertă se pot dispune, cu respectarea prevederilor art. 53 din Constituţia României, republicată, măsuri pentru restrângerea unor drepturi sau libertăţi fundamentale referitoare, după caz, la libera circulaţie, inviolabilitatea domiciliului, interzicerea muncii forţate, dreptul de proprietate privată ori la protecţia socială a muncii, aflate în strânsă relaţie de cauzalitate cu situaţia produsă şi cu modalităţile specifice de gestionare a acesteia, mai notează sursa citată.

Starea de alertă nu trebuie aprobată de Parlament. Ea se aprobă prin hotărâre, de către CNSSU, cu avizul premierului. 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More