Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Piscina acoperită – relaxare continuă, indiferent de anotimp!

0 344

Proprietarii de piscine beneficiază de un dublu avantaj atunci când optează pentru acoperiri piscine (pe PiscinePacific.ro găsești o serie de exemple reprezentative despre cum trebuie să arate o astfel de copertină).

În primul rând își protejează investiția în piscină (care, la rândul ei, crește valoarea proprietății) și-n al doilea rând au parte de posibilitatea de a se relaxa pentru o perioadă de timp mult mai extinsă. Desigur, acestea sunt două avantaje primordiale de care se bucură proprietarii, dar, beneficiile sunt mult mai multe.

Acoperitoarea de piscină – un accesoriu multifuncțional!

Un constructor piscine de top, așa cum este echipa de la Piscine Pacific,  îți va recomanda să îți protejezi piscina. Printre modalitățile pe care ți le va enumera se numără și montarea unei copertine. Aceasta are atât un rol estetic (înfrumusețează orice piscină), cât și practic, de protejare a acesteia. În plus, nu trebuie uitat nici faptul că piscina va fi mai ușor de întreținut (acoperitoarea funcționează ca paravan împotriva căderii frunzelor, de exemplu).

De asemenea, grație materialelor din care sunt confecționate aceste copertine, apa ajunge la o temperatură optimă de îmbăiere mult mai rapid (indiferent de anotimp). Totodată, apa își va menține calitatea pentru mai mult timp, pentru că această copertină împiedică accesul unor elemente care o pot altera (dejecții ale păsărilor, frunze, etc.).

Un alt beneficiu care poate fi evidențiat este cel legat de faptul că o piscină acoperită este inaccesibilă copiilor. Dacă, în cazul în care este vorba despre o piscină descoperită, riscul ca un minor să cadă în apă este destul de ridicat, atunci când piscina are acoperitoare, aceasta poate fi complet ermetizată.

O piscină cu acoperitoare poate juca și rolul unui bazin de înot pentru anotimpurile mai reci. Apa se va încălzi și se va menține la o temperatură optimă, fără să fie influențată de factorii externi de mediu. În acest fel, beneficiarul se poate bucura de o baie chiar dacă afară este toamnă și chiar iarnă. De altfel, genul acesta de piscină este preferată de către proprietarii din zonele de munte, care se pot relaxa chiar și atunci când afară este zăpadă.

Desigur, un alt element care pledează în favoarea acoperirii piscinei este și factorul de consum de energie. O piscină fără copertină are nevoie de o pompă de căldură pentru ca apa să se încălzească până la temperatura ideală. În cazul celor cu acoperitoare nu mai este nevoie, pentru că materialul din care este confecționată copertina ajută la încălzirea în mod natural (și la menținerea temperaturii) a apei.

Iată, așadar, cum un accesoriu atât de obișnuit poate să contribuie la transformarea completă a piscinei. Nu doar că vei avea parte de avantaje estice, de economisire și de protejare, ci vei beneficia de o modalitate continuă de relaxare, pentru întreg anul!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More