Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Piți, Piți lasă-ne. România n-a luat decât patru în Olanda, dar mai încăpea FOTO

1 53

Așa cum toată lumea se aștepta, România a pierdut la scor meciul cu Olanda din preliminariile Cupei Mondiale. După remiza smulsă cu șansă în fața Ungariei, tricolorii nu puteau emite pretenții la Amsterdam, decât să nu se întoarcă acasă cu căruța plină.

Nici un sfert de oră n-au rezistat lămâile stoarse ale lui Pițurcă în fața portocalelor mecanice ale lui Van Gaal. Răzvan Raț s-a muiat ca o cârpă în minutul 12, la o aruncare banală de la margine a batavilor, balonul a ajuns la Rafael van der Vaart, care a liniat terenul cu un șut la firul ierbii din afara careului pentru 1-0.

Era doar începutul unui meci istovitor pentru trupa lui Pițurcă, una drastic modificată după semi-eșecul de la Budapesta. Chiar și așa, cei 2.000 de suporteri români din tribune au continuat să fluture steagurile tricolore și să încurajeze o echipă care a dat impresia de la început că nu și-a propus prea multe.

Cu temele făcute, olandezii și-au văzut de treabă și au înclinat terenul spre poarta în care lunganul Pantilimon mai avea nevoie de încă doi ca el ca să facă față.

Imediat după startul reprizei a doua, Olanda a anunțat că nu se mulțumește doar cu victoria, ci vrea să răzbune la sânge eliminarea lui Ajax Amsterdam din Europa League în fața Stelei. Asta mai ales pentru că Pițurcă, presat sau nu de ”specialiștii” fotbalului mioritic, a ales să construiască echipa de la Amsterdam pe scheletul Stelei.

Și chiar că schelet a fost! Niciun pic de mușchi, niciun pic de vână, cum se spune în termeni de vestiar, nu au arătat românii. Carne de tun pentru olandezi, care s-au desprins pe tabelă la 2-0 în minutul 56 prin golul lui Robin van Persie, după o eroare a lui Chiricheș, supranumit jucătorul de 20 de milioane de euro.

Ca să fie treaba clară și nimeni să nu mai aibă speranțe, Gardoș l-a alungat din tribune pe propriul patron încă din minutul 56. Faultul stelistului asupra lui Lens în careu a dus la penalty, Robin van Persie a dus calm scorul la 3-0, iar Gigi Becali a luat-o la sănătoasa spre aeroport, sătul de ceea ce a văzut.

Noi, ceilalți, milioane de români cu venele aproape de explozie, am fost nevoiți să mai asistăm la o lovitură. Una care să pună capăt umilinței, Lens stabilind scorul final la 4-0 în minutul 90. Au urmat câteva minute de prelungiri, în care tricolorii implorau cu ochii sticliți ca arbitrul să le curme suferința. Centralul s-a conformat, dar suferința rămâne.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More