Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Plângere penală contra Patriarhului Daniel și BOR: Acuze de concepţii rasiste şi xenofobe

3 709

O plângere penală a fost depusă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău împotriva Patriarhului Daniel şi a membrilor Sfântului Sinod, acuzându-i de concepţii rasiste şi xenofobe, care sunt prezentate în Biblie. BOR consideră plângerea “o aberaţie”, pe care nu o va lua în considerare.

“Nu este vorba despre nemulţumirea mea, este vorba despre aplicarea legii în România. Atât timp cât legea a stabilit în mod clar şi explicit interzicerea şi condamnarea promovării în public a ideilor rasiste şi xenofobe, precum şi violenţa pe motive etnice şi rasiale sau religioase, descoperim texte biblice care conţin asemenea idei în care se prezintă explicit crime săvârşite de către sfinţi, proroci, respectiv Moise şi Ilie. (…) Aceştia sunt proslăviţi în mod special de Biserica Ortodoxă Română prin rugăciuni speciale şi sărbătorirea lor”, a declarat, pentru MEDIAFAX, autorul plangerii, Vasilică Militaru, reprezentantul Asociaţiei Neamul Românesc.

Militaru susţine că Biblia, dar şi celelalte cărţi religioase, ar trebui să conţină o atenţionare înaintea textelor care descriu acţiuni violente.

“Nu se pune problema a scoate textele Bibliei. Este un demers prea radical. Conform altor precizări făcute în sensul acestei legi, instituţiile statului român au recomandat ca în astfel de situaţie, respectivele texte care conţin astfel de crime să conţină o atenţionare care să prevină cititorul că acolo se poate întâlni cu un Dumnezeu care comandă crime şi un executant ca Moise, care ucide copii. (…) Vi se pare normal astfel de texte? Dacă justiţia românească va stabili că este normal, eu mă supun hotărârii. Eu nu condamn pe nimeni. Eu am supus justiţiei un aspect care afectează grav moralitatea copiilor noştri, pentru că ei învaţă la orele de religie că Biblia este o învăţătură scrisă sub inspiraţia Duhului Sfânt şi e cuvântul lui Dumnezeu”, a mai precizat Militaru.

De asemenea, autorul plângerii mai susţine că Patriarhul Daniel promovează “personalitatea criminală” a unor sfinţi.

“Plângerea e depusă pe numele făptuitorului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române şi membrii Sfântului Sinod ai Bisericii Ortodoxe Române care aprobă tipărirea Bibliei cu aceste texte, aprobă publicarea calendarului creştin ortodox care conţine cinstirea unor sfinţi criminali. (…) Am rămas stupefiat când am descoperit că Patriarhul Daniel a elogiat public personalitatea acestui criminal care a omorât prin înjunghiere 450 de oameni. (…) Criminalul acesta este Sfântul Ilie”, a mai adăugat Vasilică Militaru.

De cealaltă parte, reprezentanţii Patriarhiei Române susţin că nu vor lua în serios plângerea.

Citiți continuarea pe Mediafax

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

 1. Dorin spune

  ei pot sa nu ia in considerare…sper sa-si ia Justitia rolul in serios si sa judece corect….impunem studiul Bibliei in scoli ca sa invete ce?

 2. Anonim spune

  Ehh ce sa facem ? Nici creștinismul nu face diferența deoarece este, defapt iudaism modificat(iudeo-crestinism).
  Nu spunea Isus ca salvarea vine de la Iudei indicând clar spre superioritatea poporului Iudeu?
  Ioan 4:22
  Voi vă închinaţi la ce* nu cunoaşteţi, noi ne închinăm la ce cunoaştem, căci** mântuirea vine de la iudei.

  Nu spunea Apostolul Pavel?
  Slavă*, cinste şi pace vor veni însă peste oricine face binele: întâi peste iudeu, apoi peste grec.

  Și exemple ca acestea sun multe, trebuie doar sa le înțelegi realitatea lor…

  Isus a spus foarte clar ca toți cei care nu accepta guvernarea lui vor fii exterminați, porunca de-a ucide pe cei necredincioși este susținută clar de creștinism iar inchiziția a respectat și aplicat porunca de a ucide pe toți cei care nu accepta guvernarea lui Isus care nu este decât un program politic care se numește Theocratie în care pământul este condus de Regele Isus+144.000 de regi și preoți.

  Luca 19:27,28
  Cât despre vrăjmaşii mei, care n-au vrut să împărăţesc eu peste ei, aduceţi-i încoace şi tăiaţi-i înaintea mea.’”
  După ce a vorbit astfel, Isus a pornit* în frunte şi Se suia spre Ierusalim.

  Iuda 1:5
  Vreau să vă aduc aminte, măcar că ştiţi o dată pentru totdeauna toate aceste lucruri, că Domnul*, după ce a izbăvit pe poporul Său din ţara Egiptului, în urmă a** nimicit pe cei ce† n-au crezut.

  Lucrurile nu sunt ceea ce par a fi…

 3. Stefan spune

  Se complica viata. Ne transformam pe nesimțite în teologi, cu pretenția de-a deține adevărul suprem. Curios este faptul ca la fiecare mare sărbătoare a creștinismului ne bulucim și ne călcăm în picioare cu grija câștigării mântuirii. Se pare ca apare o noua dorința de a epata prin a ne transforma în păgâni. Atenție! Sunt drumuri fără întoarcere. Poți fi ateu și e dreptul fiecăruia sa fie ce dorește. Dar e periculos sa ajungi la statutul de fariseu. Ajungem pe un teren minat. Nu mai avem încredere în statul de drept. Avem un dispreț total fata de legi și nici încrederea în biserica nu sta prea bine.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More