Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Plângere penală împotriva unei profesoare de la Colegiul George Coșbuc, Boca Ioana-Liana-Aurora și  Maxim Andrei, vânzătorul de mici din Cojocna, pentru fals și uz de fals

0 752

Luni, 18 decembrie 2023, judecătorii de la Curtea de Apel Cluj au trimis spre Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, o sesizare penală prin care procurorii sunt informați cu privire la două infracțiuni, care ar fi avut loc tocmai în sala de judecată a Curții de Apel Cluj, în cadrul ședinței de la ora 9:00.

Cauza pe rol era validarea unui consilier județean supleant, Maxim Andrei, care susținea că validarea trebuie făcută, de vreme ce îndeplinește toate condițiile, inclusiv condiția de a fi membru al partidului pe lista căruia a fost ales în 2020, în acest caz Partidul Mișcarea Populară.

Conform cerințelor Codului administrativ calitatea de membru al partidului se confirmă în scris de „conducerea acestuia”. Problema a survenit în momentul în care, pentru a dovedi instanței că este încă membru al PMP, deși fusese exclus din partid, Maxim Andrei a prezentat o adeverință în fața Curții de Apel Cluj, adeverință semnată chiar de el și pe care a semnat-o în calitate de președinte al PMP Cluj.

Asta deși, în dosarul nr. 3909/117/2023, instanța Tribunalului Cluj i-a anulat  presupusa calitatea de președinte al PMP Cluj. Sentința din dosarul nr. 3909/117/2023 pronunțată de Tribunalul Cluj şi prin care Maxim Andrei și-a pierdut această calitate, deși nu este definitivă, are autoritate de lucru judecat provizorie. Cu alte cuvinte, la data semnării de Maxim Andrei, 18.12.2023, a adresei prezentate în fața Curții de Apel, el nu avea calitatea de președinte al PMP Cluj și, în consecință, nu reprezenta „concederea partidului” pentru a-și putea valida propria calitate de membru PMP.

Mai mult de atât, pentru a reuși să convingă Curtea de Apel Cluj în ceea ce privește faptul că este încă membru al PMP, Maxim Andrei a prezentat încă un înscris în original semnat de o profesoară, Boca Ioana-Liana-Aurora, de la Colegiul George Coșbuc, care a semnat în calitate de Secretar General al PMP Cluj că Maxim Andrei ar fi avut calitatea de membru PMP. Însă, în ceea ce o privește pe doamna Boaca Ioana-Liana-Aurora, din informațiile obținute de la PSD Cluj, aceasta este membru al organizație municipale PSD Cluj-Napoca, organizație la ale cărei ședințe participă în mod activ.

Prezent la termenul de luni avocatul Partidul Mișcarea Populară și Partidul Mișcarea Populară Filiala Cluj, cu privire la cele două înscrisuri depuse în fals de Maxim Andrei, respectiv cu privire la înscrisul semnat de doamna Boca Ioana Liana Aurora și cel semnat de Maxim Andrei pentru sine, a cerut înscrierea în fals întrucât avea dovezi clare că Boca Ioana-Liana-Aurora este membru PSD și, în consecință, nu putea să semneze nici un fel de act pentru PMP.

Pentru a fi siguri că nu sesizează procurorii fără o bază legală, magistrații Curții de Apel Cluj l-au întrebat pe intimatul Maxim Andrei dacă înțelege foarte bine și clar să se folosească de ambele înscrisuri depuse la dosar. Deși ar fi ezitat la început, dar probabil mânat de disperarea de a fi consilier județean cu orice preț, acesta a afirmat că se folosește de ambele înscrisuri în fața Curții de Apel Cluj

Boca Ioana-Liana-Aurora

Astfel, instanța, în temeiul art. 305 C.pr.civ., a redactat un proces verbal, iar înscrisul cu privire la care s-a făcut înscrierea în fals, prin care se adeverește că Maxim Andrei figurează̆ în baza de date a Partidului Mișcarea Populară filiala Cluj, emis la data de 18.12.2023, semnată de Secretar General PMP Boca Ioana Liana Aurora, a fost trimis către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Noul consilier județean Maxim Andrei, ajuns în această funcție, probabil, prin fals și uz de fals, lucru pe care îl vor cerceta procurorii clujeni, nu s-a remarcat cu absolut nimic din punct de vedere profesional. CV-ul lui este complet necunoscut. Singurul aspect profesional ieșit la iveală despre el, este faptul că a fost șofer de camion și administrator al firmei falimentare S.C. A&RA COOK FOR YOU S.R.L., prin care a comercializat mici în comuna Cojocna, în incinta ștrandului.

Conform  primarul comunei Cojocna, Teodor Bucur Maxim Andrei a fost chiriaș pe la bai, a fost rău platnic, a făcut mereu scandal și că este un ”aventurier” și un ”rupt în cur”.

Articol redactat de Vasile Cristian Lungu, PMP Cluj

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More