Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Planurile deputatului Cornel Itu la început de an: ”Îmi doresc să văd duse la bun sfârşit proiectele iniţiate deja”

0 67

Singurul parlamentar de Dej, Cornel Itu, începe anul 2016 cu gândul la îndeplinirea proiectelor deja începute, pe care le dorește finalizate cât mai repede, dar și cu planuri și proiecte noi care să vină în sprijinul comunității pe care o reprezintă în Parlamentul României.

Într-un interviu acordat pentru Ziarul Făclia, Cornel Itu vorbește despre ducerea la îndeplinire a unor proiecte pentru care a luptat mult în ultima perioadă, proiecte cum ar fi înfiinţarea parcului ştiinţific Tetapolis la Cluj-Napoca, centura ocolitoare a Dejului, dotarea spitalului municipal Dej cu aparatură mai modernă, situaţia sediului Staţiei de Ambulanţă Dej, dar și alte proiecte relevante pentru sănătate, educaţie şi sport.

”A început un nou an şi în primul rând îmi doresc să văd duse la bun sfârşit proiectele iniţiate deja. Unul dintre acestea este proiectul privind înfiinţarea parcului ştiinţific Tetapolis la Cluj-Napoca. Proiectul de lege pe care l-am depus în sesiunea parlamentară care a trecut vizează preluarea de către Consiliul Judeţean Cluj a unui teren din domeniul public al statului, aflat în prezent în administrarea Ministerului Transporturilor, pe care CFR are un drept de concesiune. Acest teren, în suprafaţă de peste 86.300 de metri pătraţi, e poziţionat în vecinătatea parcului industrial Tetarom, iar demersul meu urmăreşte transferarea lui în proprietatea Consiliului Judeţea Cluj, în scopul dezvoltării noului parc Tetapolis. Faptul că terenul se află în vecinătatea Parcului Industrial Tetarom I va oferi numeroase avantaje viitorului obiectiv de investiţii: acces facil la infrastructura de transport şi la utilităţile din interiorul parcului industrial Tetarom I, apropierea de locaţiile universităţilor clujene, apropierea de centrul oraşului, acces rapid la principalele căi de transport (rutier, aerian, feroviar)”, a declarat Cornel Itu pentru publicația citată.

Infrastructura rutieră și locuri de muncă

Între proiectele mele de viitor, un loc important îl ocupă şi infrastructura rutieră. Acest domeniu se află în capul listei, alături de crearea de locuri de muncă. Sunt mulţumit că prin activitatea mea şi a colegilor de la PSD am reuşit să facem un mare pas pentru modernizarea infrastructurii rutiere din municipiul Dej, dar încă mai avem de lucru.

Centura de ocolire a municipiului Dej este un proiect pentru care am militat de mult timp, şi am fost informat de Ministerul Transporturilor, la sfârşitul anului trecut, că este cuprinsă în master planul pentru 2020-2030. Însă, acest lucru nu mă mulţumeşte, proiectul fiind împins într-un viitor prea îndepărtat. Aşadar, în acest an voi continua să fac demersuri pentru a obţine urgentarea investiţiei, întrucât pe parcursul activităţii mele parlamentare, am făcut numeroase intervenţii la Ministerul Transporturilor cu privire la necesitatea construirii unei centuri ocolitoare a municipiului Dej, considerând, în baza tuturor exemplelor şi a studiilor din domeniul infrastructurii rutiere, că o astfel de arteră de transport este vitală pentru dezvoltarea economică şi turistică, pentru industrializarea şi reducerea poluării oricărui oraş cu populaţie medie sau crescută.

Municipiul Dej este un nod important de comunicaţii spre oraşele Zalău, Satu-Mare, Târgu-Lăpuş, Baia-Mare, Bistriţa şi Suceava, iar aşezarea lui pe şapte coline este un fapt cu implicaţii deosebite asupra circulaţiei în interior şi mai ales a traversării sale în lipsa unei centuri ocolitoare.

Un alt proiect pe care îl am în vedere pentru dejeni este finalizarea trecerii de cale ferată din zona OMV, unde până în prezent s-au pus dale, însă nu s-a făcut semnalizarea acustică şi optică. Îmi doresc să văd în acest an că s-au rezolvat problemele legate de trecerea la nivel de cale ferată din zona OMV – Refrabaz şi intersecţia Dej-Mica, puncte extrem de importante pentru fluidizarea şi siguranţa traficului auto.

Tot la capitolul infrastructură, am ca prioritate susţinerea construirii Autostrăzii Transilvania, şi sper ca voinţa politicienilor din regiune să meargă în aceeaşi direcţie cu a mea, să reuşim să vedem cât mai curând finalizarea acestui proiect foarte important pentru ardeleni”, susține deputatul Cornel Itu.

Proiecte relevante pentru sănătate, educaţie şi sport

”Voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru finanţarea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj, care a rămas de ani şi ani doar un vis frumos pentru noi. Un centru medical şi universitar precum Clujul are nevoie de o unitate sanitară de anvergură, fiind ştiut faptul că acest oraş atrage foarte mulţi pacienţi, nu doar din Transilvania, ci şi din alte regiuni ale României.

Totodată, am în vedere dotarea spitalului municipal Dej cu aparatură mai modernă, şi urmăresc îndeaproape situaţia sediului Staţiei de Ambulanţă Dej.

Numeroasele interpelări în care descriam ministrului Sănătăţii condiţiile improprii în care îşi exercită profesia medicii şi asistentele Staţiei de Ambulanţă Dej, lucrând ani la rând într-un garaj din incinta Spitalului Municipal Dej, care nu beneficia nici măcar de încălzire, au dat roade în toamna anului 2015. Ministerul Sănătăţii şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne au obţinut din partea Guvernului României la o rectificare a bugetului pentru Sistemul naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat, suma de 32.472 milioane lei pentru serviciile de ambulanţă, iar pentru unităţile de primiri urgenţe suma de 52.528 milioane lei. Din aceste fonduri s-au făcut alocări atât pentru finalizarea proiectului de supraetajare şi modernizare a spaţiului destinat acestei staţii de ambulanţă care deserveşte dejenii şi ceilalţi locuitori din Colegiul 6, cât şi pentru Centrul de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Dej”, mai spune parlamentarul dejean.

Sportul și educația, pe lista de priorități

”Îmi doresc pentru dejeni construirea unui bazin de înot, lângă baza sportivă, iar în acest an sper ca demersurile mele să aibă succes. Un alt punct de interes este susţinerea echipei de volei CS Unirea Dej, pe care am ajutat-o de fiecare dată atât cât mi-a stat în putinţă.

Sportul şi educaţia sunt, în opinia mea, două aspecte importante ale societăţii şi ale felului în care va arăta România viitorului.
Voi continua şi acordarea de burse din fonduri proprii pentru elevii merituoşi, însă lipsiţi de posibilităţi materiale, iar cadrele didactice din Colegiul 6 vor găsi în mine, aşa cum a fost şi în anii ce au trecut, un susţinător al educaţiei şi un om care va transmite de fiecare dată spre Guvern problemele cu care se confruntă, pentru a găsi soluţii rapide şi potrivite. De asemenea, voi ţine cont de problemele specifice din educaţie şi sănătate în activitatea mea legislativă. Am iniţiat numeroase proiecte benefice, cred eu, pentru educaţie, sănătate şi sport, şi doresc să păstrez această direcţie socială a activităţii mele ca deputat. Câteva dintre proiectele pe care le urmăresc şi pe care le susţin sunt: introducerea uniformelor şcolare, legea sponsorizării şi mecenatului, anularea taxei radio şi TV, iar pe parcursul activităţii mele vă voi informa asupra stadiului acestor iniţiative pe care eu le consider binevenite pentru societatea românească.

Un alt punct important pe agenda anului 2016 este să păstrez obiceiul de a organiza întâlniri cu reprezentanţii autorităţilor locale din Colegiul 6, şi de a invita reprezentanţi ai autorităţilor centrale sau judeţene la aceste discuţii. Experienţa mi-a dovedit că este cel mai bun mod de a afla problemele concrete cu care se confruntă oamenii, şi de a găsi soluţii eficiente şi rapide”, concluzionează Cornel Itu.

Spre final, gândurile deputatului clujean se îndreaptă și spre cei pe care-i reprezintă în Parlament: ”În final, le doresc tuturor clujenilor un an mai bun şi mă simt dator să-i asigur că întreaga mea activitate va urma linia unui singur principiu, cel al transparenţei în folosul cetăţeanului.

Pentru viitor, dorinţa mea cea mai mare este ca prin activitatea desfăşurată alături de colegii din Grupul parlamentar al PSD cetăţenii să simtă în mod real că măsurile legislative pe care le promovăm conduc în mod convergent la dezvoltarea şi, implicit, la creşterea calităţii vieţii.”

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More