Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Platforma de vaccinare se modifică. Din aprilie, cei de pe lista de așteptare vor ști ce vaccin folosește fiecare centru

0 424

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, susține că de luna viitoare, cei care sunt pe lista de așteptare vor ști cu ce vor fi vaccinați. Totodată, la scurt timp după înscriere, toți vor ști ziua în care vor fi imunuzați.

„Sunt câteva elemente esențiale care vor fi schimbate la platforma de programare și un aspect care urmează să fie disponibil este estimarea timpului probabil al vaccinării, perioada, intervalul de timp în care o persoană care se înscrie pe lista de așteptare va putea fi vaccinată efectiv”, a declarat Valeriu Gheorghiță, președintele campaniei de vaccinare.

Se va ști tipul de vaccin din respectivul centru

„Al doilea lucru esențial este că încercăm să transparentizăm dacă vreți tipul de vaccin din respectivul centru de vaccinare, pentru că așa cum am mai spus, o persoană care stă poate 30 de zile pe lista de așteptare ajunge să se programeze într-un centru și își dă seama efectiv că nu vrea să se vaccineze cu acel vaccin, ceea ce pentru noi nu ar trebui să se întâmple”, a explicat medicul militar.

„Mi se pare firesc ca omul să ştie de la început pe ce listă de aşteptare se programează şi pentru ce tip de vaccin, chiar dacă până la urmă disponibilitatea mai multor tipuri de vaccinuri nu este neapărat un obiect care să permită alegerea vaccinurilor, ci să permită programarea şi accesul într-un număr mai mare de persoane la vaccinare, plecând de la premisa că cele patru vaccinuri până la urmă au beneficii maximale faţă de forme severe, faţă de complicaţi ale bolii, decese”, a completat Gheoghiță.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More